Rummenigge Mutluluktan Uçuyor - Son Dakika
Spor

Rummenigge Mutluluktan Uçuyor

Rummenigge Mutluluktan Uçuyor

Bayern Başkanı, Robert Lewandowski transferini "Dünyanın en iyi golcülerinden biri" sözleriyle değerlendirdi.

04.01.2014 23:35

Aynı zamanda Avrupa Kulüpler Birliği'nin de başkanlığını yapan Bayern Münih başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Robert Lewandowski'nin imzasının ardından mutluluğunu gizlemedi.

Dünyayı fethedecekler

Bugün beş yıllık sözleşmeye imza atan Robert Lewandowski, sezon sonunda bedelsiz olarak Borussia Dortmund'dan Bayern Münih'e geçecek. Oyunculuğu döneminde kendisi de dünyanın önemli golcülerinden birisi olan, o dönem İnter'e satılmadan önce formasıyla 310 maçta 162 gol attığı Bayern'in şimdi başkanlığını yapan Karl-Heinz Rummenigge, bu imzanın Pep Guardiola'nın ekibinin gelecekteki zaferlerinin köşe taşlarından biri olacağına inanıyor.

Batı Almanya formasıyla 95 maçta 45 gol atan mevkisinin uzmanlarından Rummenigge, şöyle konuştu: "Bu transferi bitirmiş olmaktan ötürü çok mutluyuz. Robert Lewandowski dünyanın en iyi golcülerinden biri. Kadromuzu güçlendirecek ve bize büyük katkı yapacak. Her iki taraf da 2019'a kadar geçerli 5 yıllık bir sözleşme imzalamış olmaktan ötürü son derece memnun."

Sonunda muradına erdi

Lewandowski imzaladı!

2010'da Lech Poznan'dan Dortmund'a gelen Robert Lewandowski, 115 Bundesliga maçında 65 gol atmıştı. 25 yaşındaki Polonyalı, 2010/11 ve 2011/12 sezonlarına şampiyonluğa ulaştıktan sonra geçen sezon Şampiyonlar Ligi Finali'nde Bayern Münih'e 2-1 kaybeden kadroda yıldızlaşmış ve özellikle yarı finaldeki Real Madrid serisindeki performansıyla büyük sansasyon yaratmıştı.

Sezon başında da Bayern'e gitmek istediğini söyleyen Lewandowski'ye Borussia Dortmund, Bavyera ekibinin 20 milyon euro ödemeye hazır olduğu bilinmesine karşın izin vermemişti. Lewandowski; Bayern'in Götze'den sonra Dortmund'un üst üste iki şampiyonluk kazanmış kadrosundan kopardığı ikinci kilit oyuncu oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Rummenigge Mutluluktan Uçuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement