Milli Halterci Şaziye'yi 'Sporcu Nerede Formu' Yaktı - Son Dakika
Spor

Milli Halterci Şaziye'yi 'Sporcu Nerede Formu' Yaktı

Milli Halterci Şaziye\'yi \'Sporcu Nerede Formu\' Yaktı

IWF, Dünya Şampiyonası'na bir hafta kala 'sporcu nerede formu' eksik olduğu için Milli Halterci Şaziye Okur'u, milli takım kadrosundan çıkardı.

15.10.2013 11:38  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Avrupa ve dünya rekortmeni milli halterci Şaziye Okur, "sporcu nerede formu" eksik olduğu için Dünya Şampiyonası'na bir hafta kala, Uluslararası Federasyon (IWF) tarafından milli takım kadrosundan çıkarıldı.

Yıldızlar ve gençlerde Avrupa ve dünya rekorlarının yanı sıra büyüklerde Avrupa üçüncülüğü bulunan Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir buçuk yıl önce antrenmanda dirseğinden sakatlandığını ve eski formuna kavuşmak için çok çalıştığını belirterek, "Şampiyonaya katılıp katılmayacağım kesin değildi, bu yüzden formu ihmal etmişim" dedi.

Doping kontrolleri için IWF'ye 6 aylık periyotlar halinde nerede olduklarını bildirmeleri gerektiğini vurgulayan Okur, "Sporcu nerede formunu doldurup federasyona göndermem gerekiyordu. Bu formda hangi tarihlerde nerede olduğumuzu belirtiyoruz. Federasyon da doping kontrollari için gelip bizi bulabiliyor. Fakat ben çok ciddi bir sakatlık geçirdim ve uzun zamandır bunu atlatmaya çalışıyorum. Bu yüzden formu tamamen unutmuşum" diye konuştu.

Antrenmanda halter kadırırken sakatlandığını ve hala olayın korkusunu üzerinden atamadığını anlatan Okur, şunları söyledi:

"Ağırlık altına girdiğimde yine aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum. Bu sakatlık kariyerimin zirvesindeyken geldi. Dünya Şampiyonası'ndan tek beklentim, bu korkuyu üzerimden atarak yeniden yarışabileceğimi görmekti. 2016 Rio Olimpiyatları'na gitmek istiyorum ve bu korkuyu bir an önce yenmeliyim."

Halter Federasyonu Genel Sekreteri Zeki Öztürk de 19-2 6 Ekim tarihlerinde Polonya'da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası öncesi milli takım kadrosunu IWF'ye gönderdiklerini bildirerek, "IWF kadrodaki sporcuların formlarını kontrol etmiş. Formu eksik olan bir tek Şaziye varmış, o da kadrodan çıkarıldı. Bu duruma tabii ki üzüldük ama artık yapabilecek bir şey yok" dedi.

Öztürk, kadrodaki diğer sporcularda sıkıntı olmadığını aktardı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Halterci Şaziye'yi 'Sporcu Nerede Formu' Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement