Wenger'den Şampiyonluk İddiası - Son Dakika
Spor

Wenger'den Şampiyonluk İddiası

Wenger\'den Şampiyonluk İddiası

Arsenal menajeri Arsene Wenger, liderliği ele geçiren Manchester City’nin şampiyonluk favorisi olduğunu kabul ederken rakiplerinin göz ardı edilen bir zayıf yanı olduğunda ısrarcı.

02.02.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramsey 6 hafta yok

Arsene Wenger'in takımı bugün evinde Crystal Palace'ı ağırlarken en az bir günlüğüne liderliği devralmanın hesaplarını yapıyor. Rakipleri ligin dış sahada en çok yenilen takımlarından biri ve menajer Tony Pulis'in önceliği, esas rakibi olan takımlardan içeride alacağı puanlar. Hal buyken Arsenal'in kazanması için şartlar müsait görünüyor ve Fransız teknik adama göre şampiyonluk yarışının belirleyicisi, kendi takımının evinde göstereceği performans olacak:

"Aralık ayından beri oyuncularıma söylüyorum, sezon sonunu bizim Emirates'te ne yapacağımız belirleyecek. Tribün bu sezon daha sabırlı, bizi daha çok destekliyor. Daha tecrübeli ve daha geniş bir kadromuz var ve sakatlarımız geri döndüğünde daha da güçlü olacağız."

Bugün sakat olan Jack Wilshere ve Aaron Ramsey'nin yanı sıra cezalı Mathieu Flamini'den yararlanamayacak olan Arsene Wenger, kendilerinin içeride göstereceği performansın belirleyici olacağından bahsederken iddiasının karşısında rakibi Manchester City'e dair bir veri koyuyor. Herkes evlerinde 11'de 11 yapmış olmalarının ortaya koyduğu güç gösterisinden bahsederken, Wenger madalyonun öbür yüzüne bakıyor:

"Güçlerini, kalitelerini ve sahip oldukları müthiş oyuncular yadsımıyorum, ama unutmayalım ki bu sezon deplasmanda 4 maç kaybettiler. Bu durum onların zayıf yanını teşkil ediyor. Önümüzdeki haftaların fikstürü bizimkinden zor."

Yine de Manchester City'nin bugün itibariyle favori olduğunu kabul eden tecrübeli menajer, kendilerinin deplasmanda çok daha iyi performans gösterdiklerini ve bu sebepten ötürü dışarıda oynayacakları Chelsea, Liverpool ve Tottenham gibi zorluk seviyesin yüksek maçların altından kalkabileceklerine inandığını sözlerine ekledi. Wenger'e göre karar maçları, Emirates'te Manchester United ve Manchester City'e karşı oynayacakları karşılaşmalar olacak.

Lider Manchester City, yarın akşam şampiyonluğun bir diğer güçlü adayı Chelsea'yi evinde ağırlayacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Wenger'den Şampiyonluk İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement