Yeni Lider City! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yeni Lider City!

04.05.2014 10:32

Premier Lig’in 36. haftasında Manchester City deplasmanda Everton’u 3-2 mağlup ederek liderlik Liverpool'dan koltuğunu devraldı.

Sunderland mucizesi

Ligin bitmesine iki hafta kala City maç eksiğiyle 3. sırada yer alıyordu. Everton deplasmanından 3 puanla dönen Manchester ekibi Liverpool'la puanını eşitledi ve genel averajla lider oldu.

Maça ev sahibi Everton daha etkili başladı. Merseyside ekibi Everton dakika 11'de Ross Barkley'le 1-0 öne geçti. Golden sonra oyunun kontrolünü eline alan City, Arjantinli yıldız Agüero'yla skor 1-1'e getirdi. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken Manchester City'yi 2-1 öne geçiren golü 43'de Edin Dzeko attı. İlk yarıda başka gol olmayınca City soyunma odasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan deplasman ekibi 48'de Edin Dzeko'yla farkı ikiye çıkardı. 3-1 öne geçtikten sonra daha da rahatlayan City oyunun kontrolünü de eline aldı fakat Romelu Lukaku Everton adına skoru 3-2 yaptı. Ev sahibi ekip golden sonra daha baskılı olan taraftı.  Son dakikalarda gole çok yaklaşan Everton, bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince maç Manchester City'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Manchester City bu galibiyetle Premier Lig'in liderliğini Liverpool'dan aldı. Şampiyonluk yolunda avantaj sahibi olan Manchester City gelecek hafta Aston Villa'yı ağırlayacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Yeni Lider City! - Son Dakika


Advertisement