Samsun’un Tekkeköy ilçesinde dere ıslahı projesinde son viraja girildi.
Tekkeköy'ün çehresini değiştirecek proje Tekkeköy Deresi'ni 15 milyon liralık bir yatırımla turizme kazandırma çalışmaları sürüyorSAMSUN - Tekkeköy Belediyesi tarafından ilçede bulunan Tekkeköy Deresi'nin turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.
Tekkeköy Deresi’nin turizme kazandırılması ve ıslah çalışmaları alana iş makinelerinin indirilmesiyle başladı.
Tekkeköy Deresi’nin turizme kazandırılması ve ıslah çalışmalarının bir an önce başlatılması için Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, yol ve ıslah çalışmalarını yürütecek olan müteahhitlerle son değerlendirmeleri ve keşif çalışmalarını tamamladı.
Tekkeköy Arkeoloji Vadisi'nin insanlık tarihi için önemiSAMSUN - Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Arkeoloji Vadisi'ndeki mağaraların katlı yaşam tarzına geçilen ilk yer olduğunu belirtti.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Arkeoloji Vadisi’ndeki mağaraların katlı yaşam tarzına geçilen ilk yer olduğunu belirtti.
Tekkeköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü proje ile Tekkeköy Arkeoloji Vadisi’nden başlayıp ilçe merkezinden geçen ve Lojistik Köy’e doğru devam eden dere DSİ tarafından yaklaşık 15 milyon lira harcanarak ıslah edilecek...
10.Uluslararası Karadeniz Arkeoloji Sempozyumu düzenleme heyeti Tekkeköy’de Mayıs ayında bir sempozyum düzenlenmeye karar verdi.
Tekkeköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğü ile yürütmüş olduğu proje ile Arkeoloji Vadisi’nden başlayıp Tekkeköy merkezden geçen ve Lojistik Köy’e doğru akan derenin ıslah ve turizme kazandırılması çalışmaları başlıyor.
Samsun Tekkeköy Arkeoloji Vadisi'ndeki Türkiye'nin ilk imitasyon müzesi özelliğine sahip müze ev, törenle açıldı.
Tekkeköy Mağaraları birinci derece arkeolojik sit alanı içerisinde yer alan ve koruma kurulu tarafından tescillenen tarihi evlerde restorasyon çalışmaları başladı.
İnsanlığın ilk yerleşkesi olarak gösterilen Tekkeköy Mağaraları'ndaki çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, bölgede ilk pikniği Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin yaptı.