3d Yazıcılar Ameliyathanelere Girdi - Son Dakika
Teknoloji

3d Yazıcılar Ameliyathanelere Girdi

3d Yazıcılar Ameliyathanelere Girdi

Her alanda mucizeler yaratmayı başaran 3D yazıcılar şimdi de hastanelerde insanların hayatlarını değiştiriyor.

19.03.2014 10:33
Burçin Aygün - -

3D yazıcılar bir mucizeye daha imza attı! United Kingdom hastanesinin doktorları, motosiklet kazası sonucunda ağır yaralanan bir hastanın yüzünü 3D yazıcı yardımı ile eski haline getirdi. 29 yaşındaki Stephen Power bundan iki yıl önce arkadaşları ile eve dönerken bir kaza geçirmiş, elmacık kemiği, göz yuvası ve üst çenesini kırmış. Bunun yanı sıra her iki kolunu, sağ bacağını da kıran adam kısa sürede hastaneye kaldırılmış.


Acil bir operasyon sonrasında hayatı kurtulan genç adamın sol gözü eski haline getirilirken, göze zarar gelmemesi için elmacık kemiği tam olarak düzeltilememiş. Adrian Sugar adlı doktor ise daha sonra yaptığı açıklamada ileri seviyede bir kayma olduğunu ve daha fazla müdahalede bulunamayacaklarını belirtiyor.


Yüzün eski simetriye kavuşması için doktorlar yüzdeki kemikleri tekrar eski konumlarına getirmeye çabalıyor ancak tam anlamıyla başarılı olamıyorlar. Bunun üzerine 3D bir yazıcı işin içine dahil oluyor ve ameliyathaneye teşrif ederek çok özel implantlar üretiyor! Bu sayede Stephen Power'ın yüzü eski haline yakın şekle getiriliyor.


Bu çalışma doktor Adrian Sugar'ın ilk deneyimi de değil!





Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji 3d Yazıcılar Ameliyathanelere Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement