Alien'ın Tasarımcısı Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Teknoloji

Alien'ın Tasarımcısı Hayatını Kaybetti

Alien\'ın Tasarımcısı Hayatını Kaybetti

İsviçreli sürrealist sanatçı H.R. Giger, çalışmalarıyla kurallar kitabını yeniden yazmıştı.

13.05.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

H.R. Giger, Alien filmlerinin ikonik canavarı "Xenomorph" arkasındaki isim, yani tasarımcısı. İsviçre gazetesi Tages Anzeiger'da yazanlara göre H.R. Giger, 74 yaşında hayatını kaybetti. Bir düşme sonucu yaralanmadan dolayı öldüğü belirtiliyor.


Giger, 1940 yılında İsviçre, Chur'da doğdu. Zürih Uygulamalı Sanatlar Okulu'nda okudu. Bir stil geliştirdi ve biyomekanik çalışmalarında kullandı. Dune takımında da yer alan Giger, 1977'de Necronomicon kitabını yayınladı. Alien öncesinde kitap Ridley Scott'a ilham kaynağı oldu ve böylece Scott, Giger ile çalıştı.


Alien filmindeki yaratık tasarımı Giger'ın Necronom IV baskısına dayanıyor. O zamana kadarki klasik uzaylı temasını da farklı bir noktaya taşıdı. Giger'ın yaratığı androjen, gözsüz ve böceğe benzeyen farklı bir görüntü sergiledi. Tabii ki işin içinde biyomekanik temalar da vardı.


Giger, Alien serisinde çalışmaya devam etti. Ama video oyunu Dark Seed, Debbie Harry'nin solo albüm kapağı Koo Koo, Korn'un vokalisti Jonathan Davis'in mikrofon standı gibi farklı çalışmalara da imza attı. Ayrıca başka çalışmalarla da ilgilendi.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Alien'ın Tasarımcısı Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement