Android Kilit Modu: Telefonunuzu Daha Güvenli Hale Getirin - Son Dakika
Teknoloji

Android Kilit Modu: Telefonunuzu Daha Güvenli Hale Getirin

Android Kilit Modu: Telefonunuzu Daha Güvenli Hale Getirin

Telefonlarımızdaki hassas bilgileri korumak için biyometrik güvenlik seçeneklerini kullanıyoruz. Ancak bu önlemler bazen aşılabiliyor. Android Kilit Modu, biyometrik kimlik doğrulamayı devre dışı bırakarak telefonunuzu daha güvenli hale getiriyor. Kilit Modu kullanarak telefonunuza erişimi sadece PIN veya şifre ile sağlayabilirsiniz. Bu özellik, telefonunuzun çalınması veya gizliliğinizi korumak için kullanışlı olabilir. Ancak kilit modunu her kullanmak istediğinizde manuel olarak etkinleştirmeniz gerekmektedir. Android kilit modunu açmak için izlenmesi gereken adımlar da verilmiştir.

29.07.2023 10:07  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Telefonlarımız adeta birer kişisel kasa gibi birçok hassas bilgi ile dolu. Bu nedenle parmak izi, yüz tanıma ve iris taraması gibi biyometrik güvenlik seçeneklerine sahip olmayı seviyoruz. Kimsenin telefonlarımıza girip verilerimizi çalamayacağı konusunda kendimizi daha güvende hissetmemizi sağlıyorlar. Ama bu tamamen doğru değil.

Android Kilit Modu ne işe yarar?

Maalesef biyometrik güvenlik önlemleri bazı durumlarda aşılabiliyor. Böylece telefonlarınızda tuttuğunuz hassas bilgi ve içerikler korunmasız hale gelebiliyor. Ancak bu durumdan kaçınmanın ise bir yolu bulunuyor: Kilit Modu.

Kilit modu, Android telefonlarda bulunan ve biyometrik güvenlik seçeneklerini devre dışı bırakan bir güvenlik özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Böylece telefonunuza erişim yalnızca bir PIN veya şifre ile sağlanabiliyor.

iOS 17 ve Android 14 ile birlikte yüzlerce yeni emoji geliyor!

Kilit modu, biyometrik kimlik doğrulamayı devre dışı bırakarak telefonunuzu daha güvenli hale getirir. Bu sayede telefonunuzun kilidini açmak için parmak izi, yüz tanıma veya diğer biyometrik özellikler kullanılamaz. Telefonunuza erişmenin tek yolu belirlediğiniz şifre olarak kalır.

Ancak, Android telefonlarda kilit modunu kullanmanın can sıkıcı bir yanı bulunuyor. Bu özellik, her etkinleştirdiğinizde yalnızca bir kez kullanılabilir olduğu için telefonunuzu kilit modundan çıkardıktan sonra, tekrar kullanmak istiyorsanız, bir kez daha manuel olarak etkinleştirmeniz gerekiyor. Özelliği sık kullanmayı planlayanlar için bu durum biraz can sıkıcı olabilir.

Android Kilit Modu: Telefonunuzu Daha Güvenli Hale Getirin

Android kilit modunun getirdiği avantalar düşünüldüğünde ise bu katlanılabilir bir durum olarak nitelendirilebilir. Bu yüzden potansiyel olarak tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalabileceğiniz veya cihazınızın çalınabileceğinden şüphelendiğinizde, kilit modunu etkinleştirebilirsiniz. Böylece akıllı telefon hırsızlarına karşı kimliğinizi koruyabilirsiniz. Biyometrik verilerinizi çalacak kadar ileri giden failler, şifreniz olmadan kişisel bilgilerinize ulaşamayacaklardır.

Bu durumun yanı sıra uyurken telefonunuza göz atmak isteyebilecek biriyle aynı odayı paylaşıyor olabilirsiniz. Kilitleme modu, bu durumlarda da gizliliğinizi korumanıza ve kişisel verilerinize erişmelerini engellemenize yardımcı olabilir.

Android Kilit Modu: Telefonunuzu Daha Güvenli Hale Getirin

Android kilit modunu açmak için izlenmesi gereken adımlar:

Ayarlar >

Kilit Ekranı >

Güvenli Kilidi Ayarları

Açılan sayfada cihazının şifresini girin

Ardından, güç düğmenize bir kilit butonu eklemek için Kilitleme Seçeneklerini Göster seçeneğini açın.

Daha sonra güç düğmenize basılı tutun

Açılan sayfada 'Tam gizlilik' seçeneğine tıklayıp cihazınızı kilitleyebilirsiniz.

Android Kilit Modu: Telefonunuzu Daha Güvenli Hale Getirin

Kilitleme Modundan çıkmak için telefonunuzun kilidini normal şekilde açmanız yeterli. Telefonunuzda ekstra güvenliğe ihtiyaç duyduğunuzu hissettiğiniz her an kilitleme modunu kullanabilirsiniz. Peki siz Android kilit modu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Android Kilit Modu: Telefonunuzu Daha Güvenli Hale Getirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement