Asus Memo Pad 7 - Son Dakika
Teknoloji

Asus Memo Pad 7

Asus Memo Pad 7

Asus’un 7 inç’lik tabletinde hangi yetenekler gizli?

02.10.2014 20:14
Hasan Uğur Nayır - -

Asus ismini birçoğunuz biliyorsunuzdur. Bilgisayar donanımı bileşenlerinde önde gelen markalardan biri. Son yıllarda ise mobil tarafta çıkışta. Şimdilerde HTC ile Nexus 9 adını sıkça duysak da, son Nexus tabletin yani Nexus 7'nin üreticisi Asus'tu. ZenFone serisini unutmadan ekleyeyim. ZenFone'lar da yakın zamanlarda inceleme konuğumuz olmuştu. Şimdiki misafirimiz ise tam adıyla Asus MeMO Pad 7 (ME176CX) oldu. Tabletin en ilgi çekici kısmı ise Intel işlemcisi kullanması. Lafı kısa keselim, incelememize geçelim.


Tasarım


Tablette MeMO Pad HD 7'nin tasarım dili kullanılmış. Cihaz sade ve yuvarlak hatlı. Ufak yapıda, ama biraz kalın. Polikarbonat olan gövdenin kenarında alüminyum bant var. Arka tarafı da ön kısım gibi sade. Bize gelen tabletin beyaz renkli olmasından dolayı normalde parmak izleri pek belli olmuyor, ama biraz ışık gelince izler fark ediliyor. Diğer renklerde parmak izleri daha çok belli olabilir. Ana kamera çıkık yapılmış. MeMO Pad 7 tek elle kullanılabilen bir tablet. Arka cebe veya mont cebine de sığıyor.



Videonun yüksek çözünürlüklü halini buradan izleyebilirsiniz.


MeMO Pad 7'nin sağ tarafında güç ve ses düğmeleri bulunuyor. Ama bu düğmeler tam kenara konumlandırılmamış. Biraz daha arka tarafa doğru yatay tarafta yer alıyorlar. Düğmelere ulaşmak bana biraz daha kolay geldi, rahat olmuş. USB ve kulaklık girişi üstte yer alıyor. Solda ise microSD kart girişi var. Arka tarafta hoparlör ızgarası var.


Ekran ve performans


7 inç'lik ekranın parlaklığı iyi sayılır. Parlaklık en üst seviyede çok sıcak durmuyor. Renk sunumu oldukça iyi ve renklerin vuruculuğu belli oluyor. Renkler konusunda Asus Splendid renk kontrol özelliğinin etkisi olduğunu belirteyim. Tablet genel olarak geniş bir görüş açısı sunuyor. MeMO Pad 7'nin dengi diğer bazı tabletlerde dokunmatikte karşılaştığım sorunlar olmuştu. Ama bu tablette dokunmatik hassasiyeti gayet iyi. Tepkisiz kalmıyor.


#Sayfa#


Cihazda 4 çekirdekli 1.33 GHz'de çalışan Intel Atom Z3745 işlemci var. Ama işlemcinin hızı 1.86 GHz'e kadar çıkabiliyor. GPU ise Intel HD. Bu donanıma 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Teste gelen tablette 8 GB depolama alanı vardı (16 GB'lık seçenek de var). Ancak başta tasarımı anlatırken microSD kart yuvasından bahsetmiştim. MicroSD kart desteği 64 GB. Depolamaya ek olarak bulut depolaması (WebStorage) var. Asus MeMO Pad 7 aldığınızda 16 GB bulut depolamanız oluyor. Ama bunun 5 GB'ı ömür boyu, geri kalan 11 GB'ı ise 2 yıl boyunca geçerli.



Performansı gayet iyi. Günlük kullanımda ve rutin uygulamalarda cihaz problemsiz. Arabirim üzerinde gezinirken bir iki kere duraklamalar oldu, ama büyük ihtimalle bunun sebebi Asus'un yazılımı. Birkaç kere de oyundan ana ekrana dönüşte takılma yaşadım. Geçelim oyunlara. Dead Trigger 2'yi oynarken yoğun efektlerin olduğu bir sahne dışında cihazın performansı iyiydi. FIFA 15'i oynarken de MeMO Pad 7'den memnun kaldım. AnTuTu ve Geekbench 3'le tableti test ettim. AnTuTu'dan 33332 puan aldı. Geekbench 3'te tekli çekirdekte 765, çoklu çekirdekte 2385 puan aldı. Oyun oynarken ve AnTuTu benchmark testinde tabletin arkasında biraz ısınma olduğunu belirtmem lazım.


Arayüz ve yazılım


Asus MeMO Pad 7, Android 4.4.2 sürümünü kullanıyor. Android L yolda ama güncelleme konusunda herhangi bir kelime edilmedi. Asus'un Android üstüne giydirdiği Zen arayüzüyle ekstra birkaç özellik eklemiş. Tabletin özel kilit ekranı var. Menüler ve bildirim barı farklı tasarımda. Kullanıma keyif katıyor. Arayüz ve yazılım, donanım özellikleri kadar çok etkileyici değil, ama pratik. Kullanması basit, kafa karıştırmıyor.



Asus'un kendi uygulamaları var. Mesela yapılacak işleri planladığınız Do It Later bunlardan biri. SuperNote, Omlet Sohbet gibi uygulamalar da var. What's Next konum ve diğer programlara göre uygun bilgileri bir araya getiriyor. Yine daha önce depolama alanında bahsettiğim bulut depolaması WebStorage var.


#Sayfa#


Kamera ve pil


Asus MeMO Pad 7 fiyatına göre güzel özellikler sunuyor. Potansiyeli devam ediyor derken, kamera konusunda zayıf kalmış. Arka kamera 2 MP, ön kamera ise 0.3 MP. Ana kamerayı kullanması pek eğlenceli değil. Çekilen fotoğraflar için beklentiye girmemek lazım. Kamera arayüzü de basit tutulmuş. Farklı efektler eklenebiliyor, seçeneklere ulaşması rahat. Otomatik, zamanı geri sarma, HDR, panorama, gece, kendi fotoğrafını seçme, akıllı kaldır, tüm gülümseme, güzelleştirme ve GIF animasyon olarak farklı modlar var. Asus bu modları koymakla iyi yapmış, ama ana kamerayı daha yüksek MP'de sunsa daha iyi olurmuş.



Tabletin güçlü CPU'sunun pil üzerinde iyi bir etkisi var. Cihaz WiFi kapalı, parlaklık orta seviyedeyken 720p'lik bir videoyu neredeyse 9 saat kadar oynatmayı başardı. Video süresinin en fazla 7-8 saat civarında olmasını tahmin ediyordum. Ama ekstra 1-1.5 saat daha var. Tablet 3910 mAh'lık pile sahip. Günlük kullanımda süresi gayet yeterli. Tabii WiFi kullanımı, oyunlar süreyi düşürüyor. Asus güç tasarrufu seçenekleri de sunmuş. Pilin daha uzun süre gitmesini sağlayan modlar var. Farklı görevler için farklı parlaklık ayarları yapabilirsiniz.



MeMO Pad 7'nin ses performansı o kadar iyi değil. Bas ağırlığı yok ve coşkulu değil. Yüksek ses performans aramayın. Ama yüzünüzü kara çıkarmaz. Sonuçta düşük maliyetli bir Android tabletin sunduğu bu.


Asus MeMO Pad 7, Intel ve Asus arasındaki güçlü iş birliğinin ürünü. Performansı genel manada iyi, pil süresi güzel. Kamerasını es geçerseniz 7 inç'lik cebe uygun tabletler arasında düşünebilirsiniz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Asus Memo Pad 7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement