Burçin Aygün - - Son dönemlerinde büyük sıkıntılar yaşayan eskilerin RIM'i ve şimdilerin BlackBerry'si bir kez daha rekor zarar açıkladı. Bu yılın 2. çeyreğinde toplam olarak 1 milyar dolar gibi inanılması zor bir zarara uğrayan şirket, 3. çeyrek için çok daha ürkütücü bir bilgi verdi. BlackBerry, bu yılın 3. çeyreğinde toplam 4.4 milyar dolar zara uğramış! Bu miktarın 2.7 milyarlık kısmı ise stoklarda bekleyen ve satılmayan sayısız BlackBerry 10 cihazlarından gelen zarar olmuş.
Yıldan yıla elde edilen kazanç 2012 yılının 3. çeyreği göz önüne alındığında 2.7 milyardan 1.2 milyar dolara kadar düştü. Bu oran ile birlikte toplam kardaki iniş yüzde 24'ü buldu. Bu düşüşün sebebi de yine elde kalan BlackBerry 10 telefonları. Üç aylık süreçte 4.3 milyon adet farklı BlackBerry modelleri satılmışken, bunların 3.2 milyonluk kısmı BlackBerry 7 OS'li versiyonlar olmuş.
Üçüncü çeyrekte hisse başına kaybedilen değer ise 8.37 dolar. Bu oran Wall Street'in öngördüğü yıkıcı miktara göre daha iyimser bir tabloya sebep oluyor. Hisse değerleri üzerinden yapılan hesaplamada ikinci çeyrekteki 248 milyon dolarlık kayıp bu sefer çok daha aşağı seviyelerde kalmış görünüyor.
BlackBerry geçtiğimiz dönemde üretici Foxconn ile beş yıllığına anlaşma imzalamış ve bu sene olmasa bile önümüzdeki dönemlerde bu sıkıntılı süreci ardında bırakacağını açıklamıştı.
Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Son Dakika › Teknoloji › Blackberry Rekor Zarar Açıkladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.