Bu Buluş Sayesinde Okyanuslar Temizlenebilecek! - Son Dakika
Teknoloji

Bu Buluş Sayesinde Okyanuslar Temizlenebilecek!

Bu Buluş Sayesinde Okyanuslar Temizlenebilecek!

Henüz 19 yaşındaki Hollandalı öğrencinin bulduğu bir buluşla, tüm okyanuslar 5 yılda temizlenebilecek!

28.07.2014 21:11

Henüz 19 yaşındaki Hollandalı öğrencinin bulduğu bir buluşla, tüm okyanuslar 5 yılda temizlenebilecek! İşte gencin ilginç buluşu…

Çevre temizliğini önemseyen insanlardan farklı buluşlar gelmeye devam ediyor. 7 milyarı aşkın insan sayısıyla mücadele eden tabiatın temizliği de yine biz insanların duyarlılığına düşüyor. Tüm dünya üzerinde yaşayan insanların kullandığı gaz atıkları sayesinde küresel ısınma tehditiyle karşı karşıya kalırken, bir çözüm de Hollandalı gençten geldi.

19 yaşındaki genç, ilginç buluşuyla belki küresel ısınmayı engelleyemeyecek fakat, dünyamızın korunması gereken en büyük kaynaklarından biri olan okyanusları temizleyebilecek. Bir yıl içerisinde milyonlarca doğada en son eriyen madde olduğu bilinen plastiklerin ve çöplerin atıldığı okyanuslar, 5 yılda temizlenebilecek.

Havacılık Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Boyan Slat isimli bir genç, Okyanus Temizleme Vakfı'nı kurarak, milyonlarca tonluk plastiğin ve çöpün okyanuslardan toplanmasını sağlayacak bir buluş öne sürdü.

Kısa sürede yaklaşık 2 Milyon Dolar bağış toplamayı başaran Slat, okyanustaki atıkların Gulf Stream gibi kuvvetli akıntıların belli bölümlerine yerleştirilen ve uzmanların "Plastik Çorbası" adını verdiği torbalarla toplanabileceği fikrini ortaya koydu.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Bu Buluş Sayesinde Okyanuslar Temizlenebilecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement