Bu Parolaları Sakın Kullanmayın! - Son Dakika
Teknoloji

Bu Parolaları Sakın Kullanmayın!

Bu Parolaları Sakın Kullanmayın!

Hesabınızı birkaç saniye içinde yitirmek istemiyorsanız, işte asla kullanmamanız gereken parolalar!

08.11.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvensiz, tahmin etmesi kolay parolalar seçmekten vazgeçemediğimiz, yeni yayınlanan bir raporda tekrar ortaya çıktı.

Lancaster University öğretim üyesi Dr Jeff Yan tarafından hazırlanan yeni liste,temel alıyor. Listenin ilk iki sırasında bizi hiç şaşırtmayan "123456" ve "password" bulunuyor. İlk 10'a giren diğer parolalar arasında şunlar var: "welcome", "ninja", "abc123", "123456789", "12345678", "sunshine", "princess" ve "qwerty" var.

Yan, Daily Mail'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Peki bu parolalar, neden hala kullanılıyor? Bunun ana nedeni, sanırım kullanıcıların çevrimiçi risklerden habersiz olmaları veya bu riskleri anlamamaları."

Bu tür parolaların kullanılmasının nedeninin başında kolay yazılması ve hatırlanmasının kolay olması var. Böyle parolalar genellikle birden fazla hesapta kullanıldığından, hack olayları çok daha yıkıcı hale gelebiliyor. Normal şartlarda her hesabınız için farklı bir parola kullanmanız gerekli. Bunu yaptığınızda hesaplarınızdan biri hack'lense veya parolası internete sızsa dahi, diğer hesaplarınız zarar görmeyecektir.

Kolay, zahmetsiz bir çözüm arıyorsanız, bir parola yöneticisi kullanmanın zamanı gelmiş olabilir. Başlamaya niyetliyseniz, neredeyse .

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Bu Parolaları Sakın Kullanmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement