Cryengine 5 Duyuruldu - Son Dakika
Teknoloji

Cryengine 5 Duyuruldu

Crytek firması yeni oyun motorunu GDC 2016'da duyurdu.

16.03.2016 16:41

cryengine-5-crytek-virtual-reality-sanal-gerçeklik

Crytek firması yeni oyun motorunu GDC 2016'da duyurdu. CryEngine 5 diğer Crytek oyun motorlarından çok daha kuvvetli olacak.

Bildiğiniz üzere Crytek firması adını öncelikle Crysis ve Far Cry gibi oyunlarla duyurmuştu. Daha sonrasında oyun dünyasında çok sağlam bir oyun motoru olarak görülen Crysis ile ayrıca ününe ün kattı diyebiliriz. Geliştirici stüdyo yeni oyun motorlarını oyun geliştiricileri konferansında duyurdu ve bununla ilgili bir video paylaştı. Özellikle Virtual Reality alanında büyük atılımlar yapan Crytek firması bu oyun motorunun da VR yani sanal gerçeklik oyunları için çok önemli olacağını vurguluyor. Bu oyun motoru tamamen ücretsiz olacak ve geliştiriclerin bağışları ile farklı bir yol izlenerek desteklenmesi devam edecek.

Crytek firması bedava sunacağı bu oyun motorunu bir bağış havuzu ile başlatacak ve bu havuza öncelikle kendisi bağış yaparak tam 1 milyon dolar bütçe ile girecek. Yapılan tüm bağışlar ile bu oyun motoru daha da gelişmiş seviyeye getirilmeye çalışılacak. Virtual Reality alanında önder bir yazılım haline gelmesi amaçlanan bu oyun motorunda böyle bir sistem ile yola çıkmakta çok akılcı bir yatırım olarak düşünülüyor. Bu teknolojinin gelişmesinin geliştiricilerin kendi ellerinde olduğu bir yaklaşım bu işi daha da büyük seviyelere taşıyacağı aşikar.

CryEngine Gücünü aşağıdaki video ile izleyebilirsiniz. Umarız CryEngine 5 ile yeni Crysis oyunu yani Crysis 4 yakın zamanda duyurulur ve artık bilgisayarlarımızı tekrardan performans testlerine sokmaya başlayabiliriz.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Cryengine 5 Duyuruldu
Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Cryengine 5 Duyuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement