Diablotek U310: Klavye Şeklinde Linux Pc - Son Dakika
Teknoloji

Diablotek U310: Klavye Şeklinde Linux Pc

Diablotek U310: Klavye Şeklinde Linux Pc

Tablet, dizüstü, masaüstü, all-in-one derken şimdi de klavye bilgisayarla karşı karşıyayız.

04.09.2012 10:00

Ruşen Göbel - - Bilgisayar donanımları küçüldükçe, her yere sığdırılabilen bilgisayarlarla karşılaşıyoruz. All-in-one bilgisayarlarda monitöre sıkıştırılan donanım, Atom işlemcilerin de piyasaya çıkmasıyla daha da portatif ve kullanışlı boyutlara ulaştı.

Diablotek markası, U310 model adıyla bir bilgisayar hazırladı. Bilgisayarın en büyük özelliği, kasasının klavye içerisinde yer alıyor olması. Ürünün Intel Atom D525 işlemcisi, çift çekirdekli ve 1.8 GHz hızında çalışıyor. Bu işlemcinin 1 MB de ön belleği var. 2 GB DDR3 RAM'i bulunan U310, 500 GB dahili depolamaya sahip. Wireless ve ethernet bağlantı noktası, klavye bilgisayarın internete erişmesini mümkün kılıyor. Intel Graphics Media Accelerator 3150 grafik işlemcisi içeren U310, Azalia Codec ses kartına ve tümleşik hoparlörlere sahip.

USB 2.0, seri port ve ses bağlantıları ile ihtiyaç duyulan tüm bağlantıları sağlayan klavye, beraberinde mouse ile geliyor. İçerisinde Linux yüklü olarak gelen cihaz, 239 dolarlık fiyat etiketine sahip. Bakalım daha nelerin içine sığdırılmış bilgisayarlarla karşılaşacağız... Yeni hedef: mouse pad!

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Diablotek U310: Klavye Şeklinde Linux Pc - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement