Doom, Quakecon 2014'te Gösterildi - Son Dakika
Teknoloji

Doom, Quakecon 2014'te Gösterildi

Doom, Quakecon 2014\'te Gösterildi

Eski tip oynanış, yeni nesil unsurlarla birleşerek sıkı bir aksiyon sunacak.

18.07.2014 11:13
Mahmut Saral - -

Özellikle eski FPS oyuncularının merakla beklediği yeni Doom oyununa dair bilgiler, nihayet dün başlayan QuakeCon 2014 organizasyonunda verildi. id Software, etkinlikte hem oyuna dair bilgiler verdi hem de "şimdilik" oradaki katılımcılara özel olarak 2 tane demo oynanış videosu gösterdi. Ortak görüşler, Doom serisinin köklere döndüğü ve hızlı, aksiyon yüklü oynanışını yeni nesile taşıma niyetinde olduğu yönünde.


İşte QuakeCon 2014'teki bu özel gösterime katılanların verdiği bilgiler:


+ Oyunun baş yapımcısı Marty Stratton, oyunu Doom 4 olarak değil de "Doom" olarak tanımladı. Çünkü bu bir "yeniden başlangıç" oyunu ve her şeye yeniden başlanıyor. Ancak bu yapılırken Doom'un iyi tarafları (aksiyon, yaratıklar ve klasik silahlar gibi) korunarak ruhuna sadık kalınmaya çalışılıyor.


+ Stratton, yeni Doom'un çok hızlı bir oyun yapısının olduğunu, bazen double jump yapılabildiğini, koşarak yaratık öldürmeyi (İlk Doom'larda olduğu gibi) özleyenlerin bu oyunda istediklerini bulabileceklerini bildiriyor.


+ Doom, Mars gezegeninde, Union Aerospace şirketi etrafında geçiyor. UAC'nin yaptığı bir takım başarısız deneyler sonucunda, mekanik ve etin birleşimi birçok güçlü yaratıkla karşılaşacağız. Katılımcıların belirttiğine göre, oyunda CyberDemon, Revenant, Mancubus, zombi askerler gibi klasik Doom yaratıkları var. Ek olarak, Doom 3'te göremediğimiz büyük mekanik örümcek Spider Demon da yeni oyunda yer alacak büyük ihtimalle.


+ Oyunda Doom Guy'ı kontrol edeceğiz. Doom 3 ve Resurrection of Evil'da Sarge ve Marine olarak çağrılıyorduk, ama orijinal oyunlarda karakterimiz Doom Guy'dı. Klasik yeşil zırhlı giysisi ve Mars yüzeyi üzerinde nefes almasına yardımcı kaskıyla Doom Guy geri dönüyor.


#Sayfa#


+ Yapımcılar, hem geleneksel hem de futuristik silahlara yer veriyor, tıpkı eski oyunlarda olduğu gibi. Çift başlıklı shotgun, roket atar, plazma tüfeği ve testere gibi silahlar yine var. Bu tip silahların yanında, bu kez yakın dövüş sistemi de var. Belki de Brutal Doom modundan esinlenilmiştir bilinmez, ama artık yaralı ve güçsüz düşmanlarımızı bitirici vuruşlarla yolcu edebileceğiz. Bu arada düşmanlar, yine ışınlanarak bir anda karşımıza çıkabilecek. Her düşmanı alt etmek için farklı bir saldırı yöntemi belirlemek gerekecek. Ve evet, düşmanlar parçalanabiliyor. Testere ile zombileri dilim dilim doğrayabileceğiz.


+ Demoları izleyenler, oyunun görsel stilinin Doom 3'e benzediğini söylüyor. Doom'da kullanılan motor ise, id Tech 6. Evet, id Tech 5'in geliştirilmiş bir versiyonu kullanılıyor. Amaç ise, id Tech 5 kullanan Rage ve Wolfenstein'da yaşanan bazı teknik sorunların tekrar yaşanmaması ve tabii daha iyi bir görsellik.


+ Kilitli kapılar yine karşımıza çıkacak. Ancak bu kez sarı anahtar, mavi anahtar veya PDA'lerle uğraşmayacağız. Belki de uğraşırız, ama farklı bir şey daha var. Bu sefer ölü bir insanın elini alıp kapıdaki parmak izi okuyucusuna okutabileceğiz mesela.


+ Oyunun yapısı yine eski tip olacak. Oynanışta birçok yeni unsur olacak, ama mesela mermi doldurma yok. Böylece aksiyon kesilmeyecek. Sağlığın kendi kendine yenilenmesi yok. Etraftan sağlık paketi toplamamız gerekecek. Pek saklanmak yok ve sürekli koşarak düşman saldırılarından kaçmak ve bu sürede karşılık vermek var.


+ Organizasyonda gösterilen demolar için PC'ler kullanıldı, ama bu PC'lerin teknik özellikleri paylaşılmadı. 1080p 60FPS olarak hazırlanan oyunun PC, PS4 ve XONE'a geleceği bildirildi. PS3 ve X360'a gelir mi, şu an bilemiyoruz.


+ Oyunun gösterilen bu demolarının yakın bir zamanda internette de yayınlanması bekleniyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Doom, Quakecon 2014'te Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement