Akıllı ev cihazlarının yaygınlaşmasını beklediğimiz şu dönemde, piyasada verdiğiniz parayı hak edecek birçok akıllı ev ürünü bulmanız mümkün. Örneğin Philips Hue Lights ile evinizin aydınlatma denetimini ele alabilir, Nest termostatla evinizi yalnızca gerektiğinde ısıtarak tasarrufta bulunabilirsiniz. Nest Protect ise WiFi üzerinden internete bağlanan müthiş bir duman ve karbon monoksit algılayıcısı.
Ancak her WiFi özellikli akıllı ev cihazı, saydığımız bu örnekler kadar işe yaramayabiliyor. Aşağıda sayacağımız 9 akıllı ev cihazının bizce sessizce tarihe karışmasında fayda var.
Panasonic telefonlu pilav yapma makinesi
Pilav yapmak dünyanın en zor işi değil, ancak bu işe elinizden gelmiyorsa, Panasonic'in pilav makinesine 1.000 dolarınızı yatırabilirsiniz. FeliCa destekli telefonlarla yönetilebilen cihaz (NFC'ye benzer bir teknoloji), Panasonic Cooking Cloud Server üzerinden 100'e kadar tarifi depolayabiliyor.
iKettle
99 sterline satın alabileceğiniz bu (yaklaşık 390 TL) WiFi destekli kettle, iPhone'unuzdan komut alabiliyor. Uzaktan su kaynatmanıza olanak tanımakla kalmayan cihaz, alarmınızla eşitlenebiliyor ve suyu hatta eve geldiğinizde kaynatabiliyor.
Pantelligent
Tavada kızarmış plastik kokusunu sever misiniz? 249 dolara satılan kızartma tavası Pantelligent, yiyeceklerin sıcaklığını ölçmenize izin veriyor.
Porkfolio
Domuz şeklindeki bu kumbara, içerisine attığınız bozuklukları sensörleri yardımıyla tek tek sayıyor ve birikiminizi iPhone uygulaması üzerinde gösteriyor. Ancak kumbaraya sahip olmak için 49 dolar ödemeniz gerektiği için, biriktireceğiniz paraların da pek anlamı kalmıyor.
Satis Toilet
Tuvaletteyken tweet atmış olabilirsiniz, peki ya sifonu telefonunuzdan çektiğiniz hiç oldu mu? Entegre elektronik devrelere sahip tuvalet Satis Toilet ve ona eşlik eden Android uygulamasını kullanarak bunu yapabilirsiniz. Bununla kalmayan Satis Toilet, üzerindeki hoparlörler sayesinde sevdiğiniz parçaları size dinletebiliyor.
Samsung RF4289 Refrigerator
Buzdolabınızın yiyecekleri serin tutması size yetmiyorsa, tweet gönderip, hava durumunu kontrol etmenize izin veren Samsung RF4289 buzdolabı, tam size göre. 8 inç'lik dokunmatik ekranla gelen buzdolabı, internete WiFi veya ethernet üzerinden bağlanabiliyor. Tüm bunların size ne kadar malolacağını merak ediyorsanız, hazır olun. RF4289'un fiyatı, 9.300 TL.
Egg Minder
Buzdolabınızda kaç yumurta kaldığını unutuyorsanız, 49 dolarlık Egg Minder'e bir bakmalısınız. Egg Minder ile yumurtalarınızın sayısını dolabınızı hiç açmadan, sadece iPhone'unuza bakarak öğrenebilirsiniz.
Nomiku
Vakumda pişirme (Sous Vide), şu an trend olsa da, bu yöntemin sağlık konusunda bazı zafiyetleri var. Yemekleri 100 dereceye ulaşmadan, 40 derece civarında bir sıcaklıkta pişirmek, mikroskobik varlıkların yaşamını sürdürmesine neden olmakta. Bu tartışmalı yöntemi WiFi destekli bir cihaza taşımak, bizce pek de akıllıca bir iş değil.
Kisha
Kisha, aslında bir akıllı ev eşyası değil, ancak ondan bahsetmeden geçemedik. "Dünyanın ilk akıllı şemsiyesi" ünvanına sahip Kisha, sizce ne yapıyor olabilir?
75 dolarlık şemsiye, size yağmurun ne zaman yağacağını söyleyebiliyor ve onu bir yerlerde unuttuğunuzda sizi uyarabiliyor. Ancak yağmurun yağıp yağmayacağına telefonlarımızdan zaten bakabiliyoruz. Dahası Kisha'yı kaybetmek ve tekrar bulmak yerine, birkaç TL'ye aldığımız bir şemsiyeyi kaybetmek (ve olduğu yerde bırakmak), daha iyi olsa gerek.
Son Dakika › Teknoloji › En Aptalca' 9 Akıllı Eşya! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?