Müzik bir sanat olduğu kadar da teknoloji meselesi. Ama işin içine endüstriyel makineler ekleyince tam anlamı ile elektronik müzik oluyor.
Daha önce çeşitli şeyler kullanılarak müzik yapıldığını gördük. Mesela beyin dalgalarından müzik, LEGO parçaları kullanarak müzik veya DNA kodumuzdan faydalanarak müzik yapıldığını biliyoruz. Sıranın fabrika makinelerine gelmesi an meselesiydi zaten.
Elektronik müzik üzerine çalışan müzisyen Matthew Dear, General Electric firması mühendisleri ile birlikte çalışarak, çeşitli GE fabrikalarındaki envai çeşit makine sesini kaydetmiş. Bunlara makinelerin analiz edilirken toplanan sesleri de eklenmiş. Bu makineler arasında jeneratörler, türbinler ve hatta jet motorları bile var.
GE Ölçüm ve Kontrol Birimi'nden Fabian Dawson, en iyi koşullarda ve tepe performans ile çalışan her endüstriyel makinenin kendine özgü bir temposu ve sesi olduğunu söylüyor. Bu akustik sesin aynı bir parmak izi gibi düşünülebileceğini, aynı makineden iki tane yanyana koysanız bile, seslerinde ufak farklılıklar olacağını belirtiyor.
İşte müzisyen Dear bu sesleri toplayan "Drop Science" isimli bir elektronik müzik parçası yapmış. Aşağıda GE ve Matthew Dear'ın ortak çalışmasını izleyebilirsiniz.
The post Endüstriyel Makineler ile Müzik Yapmak appeared first on Silikon Vadisi TV.
Son Dakika › Teknoloji › Endüstriyel Makineler ile Müzik Yapmak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.