Episode Vıı, En Pahalı Star Wars Filmi Olacak - Son Dakika
Teknoloji

Episode Vıı, En Pahalı Star Wars Filmi Olacak

Episode Vıı, En Pahalı Star Wars Filmi Olacak

Disney, yeni film için kesenin ağzını açıyor.

24.04.2014 12:34
Mahmut Saral - -

Tüm zamanların en popüler film serilerinden bir tanesi olan Star Wars, 2015 yılında çıkacak Episode VII ile geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Yapımcılar ise, bu yeni film için tüm imkanları kullanmaya kararlı.


Konuyla ilgili konuşan Disney Başkanı Alan Horn, eldeki tüm imkanları kullanacaklarını dile getiriyor. Filmde kullanılacak maketlerden dekorlara, dijital efektlere kadar ihtiyaçları olan her şeyden sonuna kadar yararlanılmaya çalışılacağı belirtilirken, bu sebeple de filmin bütçesinin çok yüksek olması, hatta tüm zamanların en pahalı Star Wars filmi olması bekleniyor. Kafalardaki net olmayan bütçe rakamı ise, tam 200 milyon dolar. Tabii kullanılacak görsellik önemli olduğu kadar hikaye ve işleyiş de önemli. Bunlar için de çalışmalar titizlikle yürütülüyor.


Disney, bir süre önce Lucas Film'i satın almıştı. Böylelikle Star Wars markası da Disney'in bir markası olmuştu. Tabii bu yeni hamle, yeni Star Wars filmlerinin habercisiydi ve ilk filmi görmemize de 1 yıllık süre kaldı. Episode VII'nin 18 Aralık 2015'te vizyonda olması bekleniyor.


Bu arada, yapım bütçeleri hakkında biraz daha konuşmamız gerekirse, sadece Dİsney'in değil tüm sinema tarihinin en pahali filmlerinden bir tanesi olarak Pirates of the Caribbean: At World's End'i gösterebiliriz. Filmin 300 milyon dolarlık bir bütçesi var ve zaten diğer Karayip Korsanları filmlerinin de yüksek bütçeleri bulunuyor.


Star Wars serisinde şu an en yüksek bütçeli filmler ise, 115 milyon dolarlık harcamalarıyla ile 1999 yapımı Star Wars: Episode I - The Phantom Menace ve 2002 yapımı Star Wars: Episode II - Attack of the Clones.


J.J. Abrams tarafından yazılıp yönetilecek sıradaki filmde Harrison Ford, Mark Hamill ve Carrie Fisher gibi oyuncuların rol alması bekleniyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Episode Vıı, En Pahalı Star Wars Filmi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement