Facebook 614 Bin Kullanıcısına Para Dağatacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Facebook 614 Bin Kullanıcısına Para Dağatacak

Facebook 614 Bin Kullanıcısına Para Dağatacak
29.08.2013 13:00  Güncelleme: 15:15

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, reklam materyallerinde izinsiz kullandığı kullanıcı bilgileri için kişi başına 15 dolar ödeyecek.

Popüler sosyal ağ sosyal Facebook, reklam materyallerinde izinsiz kullandığı kullanıcı bilgileri için kişi başına 15 dolar ödeyecek.

20 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

Bir ABD mahkemesinde alınan karara göre şirket, isim ve resimlerine çeşitli ürünlerin reklam ve tanıtımlarında izinsiz yer verdiği yaklaşık 614 bin kullanıcıya toplam 20 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. 2011 yılında 5 kişi tarafından izinsiz resim ve isim kullanımı suçlamasıyla Facebook'a açılan davada, şirketin kullanıcılara reklam kampanyalarında yer alıp almama seçeneği sunmadığı gerekçe gösterilmiş ve tazminat istenmişti. Şirket bu adım karşısında milyonlarca kullanıcıya bilgi vererek, haklarını arayabileceklerini bildirmek zorunda kalmıştı.

KULLANIM SÖZLEMESİNİ YENİLEYECEK

Yargıcın kararında davacıların ciddi bir zarara uğramadığı ancak Facebook'un açık biçimde yasaları çiğnediğini belirttiği dava neticesinde kullanıcılar 15 dolarlık cep harçlığı kazanmış oldular. Facebook ayrıca bundan böyle kullanım sözleşmesini de güncelleyerek kullanıcılara kimlik bilgilerinin nasıl ve ne şekilde kullanılabileceğini de açıklamak zorunda.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Facebook 614 Bin Kullanıcısına Para Dağatacak - Son Dakika


Advertisement