Google, Android 7 ve öncesi sürümler için Takvim desteğini kesti - Son Dakika
Teknoloji

Google, Android 7 ve öncesi sürümler için Takvim desteğini kesti

Google, Android 7 ve öncesi sürümler için Takvim desteğini kesti

Google, Android 7 ve daha eski sürümleri kullanan cihazlar için Google Takvim desteği sunmayacağını bildirdi. Bu sürümü kullanan cihazlara güvenlik nedeniyle Takvim desteği veremeyeceğini açıklayan şirket, kullanıcıları en az Android 8 Oreo'ya güncelleme yapmaya davet etti.

26.11.2023 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google eski Android cihazlar için kötü haberi verdi. Şirket, aldığı yeni bir kararla bazı Android sürümleri için Google Takvim desteğini kesti. İşte hayatımızı plana sokmak için kullandığımız Takvim'i artık kullanamayacak olan Android sürümleri.

Android 7 Nougat artık Google Takvim desteğine sahip değil!

Google bu ayın başında Chrome için benzer bir karar almıştı. Android 7 ve öncesi sürümler için Google Chrome güncellemelerini durduran şirket, o modellere Chrome 119 güncellemesini son güncelleme olarak aktardı. Şimdi aynı durum Takvim uygulamasına da geldi.

Google, Android 7 ve öncesi sürümler için Takvim desteğini kesti

Günlük hayatımızı düzene sokmak için kullandığımız bir uygulama olan Takvim, etkin kullanıldığında oldukça işlevsel bir hal alıyor. Günlük, haftalık ve aylık planlarınızı tuttuğunuz Google Takvim, özellikle unutkan kişiler için hayat kurtarıcı olabiliyor. Tabi yeni güncellemelerle yenilenen Takvim, bazı eski cihazlardan da elini çekiyor.

Google, Android 14'ün sevilen özelliğini kaldırıyor!

Google yeni kararı ile Android 7 ve daha eski sürümleri kullanan cihazlar için Google Takvim desteği sunmayacağını bildirdi. Bu sürümü kullanan cihazlara güvenlik nedeniyle Takvim desetği veremeyeceğini açıklayan şirket, Android 7 ve öncesi sürümlere sahip cihazlara bir bildirim yolladı. "Mevcut Android sürümünüz artık desteklenmiyor. Google Takvim'i kullanmaya devam etmek için lütfen işletim sisteminizi güncelleyin." metninin bulunduğu bildirim, Android 7 ve öncesi tüm sürümlere yollandı.

Takvim'i kullanmak için kullanıcıları en az Android 8 Oreo'ya davet eden şirket, artık bundan eski sürümlerde Takvim uygulamasını kullanıma kapattı. Yani Android 8 güncellemesi yavaş yavaş zorunlu kılınıyor diyebiliriz. Dahası Android 8'i alamayan cihazlar için yolun sonu geliyor da denebilir.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Google, Android 7 ve öncesi sürümler için Takvim desteğini kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement