Google'dan Akıllı Telefonlarda Devrim Yaratacak Proje: Project Tango - Son Dakika
Teknoloji

Google'dan Akıllı Telefonlarda Devrim Yaratacak Proje: Project Tango

Google\'dan Akıllı Telefonlarda Devrim Yaratacak Proje: Project Tango

Yazılım devi Google, bugün en yeni projesi, Project Tango'yu duyurdu.

21.02.2014 14:32
Emre Çetinkaya - -

Yazılım devi Google, şu ana kadar teknoloji dünyasında bir hayli ses getiren projeye imzasını attı. Akıllı gözlük ve insansız otomobil bu projelerden ilk akla gelenler. Google bugün en yeni projesini duyurdu. Google, Project Tango ismindeki bu yeni projesinde mobil cihazların algılayabildikleri şeyleri bir hayli genişletmeyi umuyor.


Bir video ile duyurulan Project Tango, bir akıllı telefon ile etrafınızı haritalandırmanıza ve 3 boyutlu görüntüler oluşturmanıza yarayacak. Kinect benzeri bir teknolojiye dayandırılan bu yeni projede hareket algılayıcı kamerası sayesinde, gelişmiş oyun yeteneklerine sahip olacak.


Önceden Kinect'in yaratıcı ekibinde bulunan Johnny Lee'nin önderliğini yaptığı bir ekip tarafından yürütülecek olan bu projede gelişmiş oyun deneyiminin dışında farklı şeyler de düşünülüyor. Geliştirilecek cihaz, sahip olacağı 4MP kamera, hareket takip kamerası, derinlik sensörü ve bilgisayar görüş işlemcileri ile haritalama ve artırılmış gerçeklik anlamında yeni bir devir başlatacak.


Şu anda henüz projenin ilk aşamalarında olduğunu belirten Google bu anlamda geliştiriciler için 200 cihaz üretmiş bile. Öte yandan görme engelli insanlara görüş yardımı da sağlayabilecek olan bu büyük proje bakalım ne zaman hayata geçirilecek?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google'dan Akıllı Telefonlarda Devrim Yaratacak Proje: Project Tango - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement