Google, Gemini 1.5 Pro modelinin tüm kullanıcılara açık önizlemesini tanıttı - Son Dakika
Teknoloji

Google, Gemini 1.5 Pro modelinin tüm kullanıcılara açık önizlemesini tanıttı

Google, Gemini 1.5 Pro modelinin tüm kullanıcılara açık önizlemesini tanıttı

Google, Gemini 1.5 Pro modelinin tüm kullanıcılara açık önizlemesini tanıttı. Yeni model, OpenAI GPT-4 Turbo'dan yaklaşık sekiz kat daha büyük komut desteğine sahip. Vertex AI platformunda sunulacak yapay zeka, GPT-4 ile rekabet edecek. Gemini 1.5 Pro, 1 milyon token desteği sunuyor ve belge, kod parçaları, ses dosyaları ve fotoğrafların analiz edilebileceğini dile getiriyor. Birden fazla dil ve modu destekleyen Gemini 1.5 Pro, farklı medya türleri arasında içeriği analiz edebilmesiyle öne çıkıyor.

10.04.2024 11:09  Güncelleme: 11:12

Google, Gemini 1.5 Pro modelinin tüm kullanıcılara açık önizlemesini tanıttı. Yeni model, OpenAI GPT-4 Turbo'dan yaklaşık sekiz kat daha büyük komut desteğine sahip. Vertex AI platformunda sunulacak yapay zeka, GPT-4 ile rekabet edecek.

Gemini 1.5 Pro, Vertex AI ile kullanılabilir hale geldi

Google'ın açıklamasına göre Gemini 1.5 Pro, 1 milyon token desteği sunuyor. Bu da yaklaşık 30 bin satır kod veya 700 bin kelimelik komutu anlayabileceğini gösteriyor. Teknoloji devi; belge, kod parçaları, ses dosyaları ve fotoğrafların analiz edilebileceğini dile getirdi.

Google, Gemini 1.5 Pro modelinin tüm kullanıcılara açık önizlemesini tanıttı

1 milyon token girişini desteklemesi, yaklaşık 1 saatlik video içeriğine veya 11 saatlik sese karşılık geliyor. Google tarafından yapılan test sırasında Gemini 1.5 Pro; Apollo 11'in Ay'a inişine dair hazırlanan belgedeki esprileri bulmayı başardı. Google, esprilerin sadece 20-60 saniye içinde sorgulandığını iddia etti.

132132132

Gemini 1.5 Pro bir süre önce test edilmeye başlanmıştı. Vertex AI platformunda sunulmasıyla birlikte genel kullanıma açılmış oldu. United Wholesale Mortgage, TBS ve Replit gibi şirketler; veri etiketleme ve kod oluşturma gibi görevler için Gemini'ı kullanacağını söyledi.

Birden fazla dil ve modu destekleyen Gemini 1.5 Pro; farklı medya türleri arasında içeriği analiz edebilmesiyle öne çıkıyor. Google ayrıca karşılaştırma yaparak kullanıcılara özet çıkarabildiğini söyledi. Video için transkripsiyon da oluşturabiliyor.

Google, Gemini 1.5 Pro modelinin tüm kullanıcılara açık önizlemesini tanıttı

Gemini 1.5 Pro; 1 milyon jetonu işlemesiyle ChatGPT'den daha yavaş çalışıyor. Ancak Google, konu dışına çıkmadan daha zengin yanıtlar sağlayabildiğini dile getirdi.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Google, Gemini 1.5 Pro modelinin tüm kullanıcılara açık önizlemesini tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement