Hacklenen Telefonlar Hareketlerinizi İzleyecek! - Son Dakika
Teknoloji

Hacklenen Telefonlar Hareketlerinizi İzleyecek!

Hacklenen Telefonlar Hareketlerinizi İzleyecek!

Akıllı telefonunuz veya başka bir akıllı cihazınızdaki kötü amaçlı yazılım, vücut pozisyonunuzu izlemek veya bir odadaki hareketlerinizi tanımlamak için kullanılabilir.

19.08.2017 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllı telefonunuz veya başka bir akıllı cihazınızdaki kötü amaçlı yazılım, vücut pozisyonunuzu izlemek veya bir odadaki hareketlerinizi tanımlamak için kullanılabilir. Washington Üniversitesi"ndeki araştırmacılar, akıllı cihazları sonar izleme sistemine dönüştüren bir yazılım geliştirdi.

Hareketleri nasıl izliyor?

CovertBand olarak bilinen yazılım, yinelenen akustik darbeleri 18 - 20 kHz aralığında çalmak için bir cihazın hoparlörlerini kullanır. Bazı insanlar tarafından duyulma ihtimali olan bu akustik darbeler, birveya başka bir sesle maskelenebiliyor. Daha sonra çevreden yansıyan akustik darbeler, cihazın mikrofonu tarafından geri alınıyor., akıllı cihazın bulunduğu çevrede herhangi bir hareket tespit ettiğinde uyarı verebiliyor.

CovertBand sistemi, ince iç duvarlarda da çalışabilme potansiyeline sahip. Bir akıllı televizyonda kullanılan CovertBand ile yan binadaki kişinin hareketleri izlenebilir.

Hacklenen Telefonlar Hareketlerinizi İzleyecek!

Yazılım şu anda oldukça basit ve tekrarlayan hareketleri tanımlayabiliyor olmasına rağmen, makine öğrenimi sistemlerinin uygulanmasıyla çok daha fazlasını yapabileceği düşünülüyor. Araştırmacılar, kötü yazılımlara karşı koruyucu sistemler geliştirmek için kötü niyetli yazılımcılardan bir adım önde olmanın gerektiğini belirtiyor. Aşağıdaki videodan CovertBand"in detaylarını görebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Hacklenen Telefonlar Hareketlerinizi İzleyecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement