Hürkuş Uluslararası Sertifika Aldı - Son Dakika
Teknoloji

Hürkuş Uluslararası Sertifika Aldı

Hürkuş Uluslararası Sertifika Aldı

Ülkemiz tarafından yapılan yerli eğitim uçağı Hürkuş uluslararası alanda geçerliliği olan Tip sertifikasını aldı.

21.08.2016 14:19

Ülkemiz tarafından yapılan yerli eğitim uçağı Hürkuş uluslararası alanda geçerliliği olan Tip sertifikasını aldı. Gelecek zamanda silahlanmış sürüme sahip olacak Hürkuş geliyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.(TUSAŞ) desteği ile geliştirilen ilk yerli eğitim uçağı Hürkuş uluslararası geçerliliği olan Tip sertifikasını aldı. Bu sertifika ile ilk yerli eğitim  uçağımız olması ile birlikte şu ana kadar başarılı test uçuşları ve kırdığı rekorlar ile gündeme gelmişti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından verilen ve uluslararası gerçerliliği olan Tip sertifikası imalatı olan bir ürünün bir ya da birden fazla örneği alınarak standart kriterler doğrultusunda uygunluğuna bakılarak veriliyor.

Hür Eğitim Uçağımız Göklere Yükseliyor!

Bu sertifika sayesinde Hürkuş artık ismi gibi hür. Gökyüzünde eğitim amacıyla rahatça uçuşlarını yapabilecek. İlk defa sivil imalat üzerinde bu belgeyi almaya hak kazanan uçağımız TUSAŞ tarafından yaklaşık 150 kişilik mühendis kadrosuyla 10 yılda tamamlandı.

5.500 parçadan olan ilk yerli eğitim uçağımız önceden de Avrupa Havacılık ve Emniyet Ajansı (EASA) sertifikasını da almıştı.

Yeni nesil hafif saldırı ve keşif uçağı olan Hürkuş'un yakın zamanda silahlandırılmış askeri modeli de yapılacak. A, B, C ve D modelleri ile karşımıza çıkacak olan Hürkuş'un C tipi uçağı tamamen askeri yapıda bir uçak olacak. 1500 kilograma kadar yük tal-şıma kapasitesi olan uçağın ASELSAN'ın kızılötesi hedefleme sistemi olan FLIR özelliği ile donatılacak. Ayrıca Roketsan tarafından üretilen Cirit ve UMTAS füzeleri de yerli eğitim uçağı üzerinde teçhizat olarak bulunacak.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Hürkuş Uluslararası Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement