İnternette 5 Kasım Alarmı - Son Dakika
Teknoloji

İnternette 5 Kasım Alarmı

İnternette 5 Kasım Alarmı

Youtube'da yayınlanan videoda, "O tarihi evrensel itaatsizlik günü ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

19.07.2013 11:00

Mahmut Saral - - Ünlü hacker grubu Anonymous, yeni saldırılara hazırlanıyor. "Anonymous #NOV5TH 2013 – the lion sleeps no more" başlığıyla Youtube'da paylaşılan videoda, "şimdi her yerde işgal zamanı" denilerek, 5 Kasım tarihi işaret ediliyor.

Global sivil itaatsizlik günü olarak bahsedilen 5 Kasım 2013 tarihinde, 1605 yılında planladığı saldırıyla tarihe geçen Guy Fawkes'ın payı büyük. Guy Fawkes, Londra Parlamentosu Binası'nı havaya uçurmak istemiş, ancak başarısız olmuş ve idam edilmişti. İngilizlerin, tarihlerindeki demokrasi zincirinde önemli bir halka olarak kabul ettikleri bu olay, geçtiğimiz yıllarda vizyona giren ve başrolünde The Matrix serisinden de tanıdığımız Hugo Weaving'in yer aldığı V for Vendetta filminde de temel olarak kabul edilmiş, hemen ardından da takılan maskeler dünya çapında büyük ilgi görmüştü.

Anonymous'un işgal protestoları kısa sürede tüm dünyada büyük yankı uyandırabiliyor. Etkinliklerinde Twitter, Youtube ve Facebook gibi sosyal mecraları kullanan topluluk, dünya çapında milyonlarca destekçiyi de yanında bulunduruyor. Şimdi de 5 Kasım 2013'te tüm devlet sitelerine saldırı olacağı bildiriliyor. "O tarihi evrensel itaatsizlik günü ilan ediyoruz" ifadelerine yer verilen videonun ardından tüm dünyada devlet kurumları alarma geçmiş durumda.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İnternette 5 Kasım Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement