İşte Microsoft'un Yeni Ceo'su - Son Dakika
Teknoloji

İşte Microsoft'un Yeni Ceo'su

İşte Microsoft\'un Yeni Ceo\'su

Microsoft, en sonunda yeni CEO'sunu seçti!

04.02.2014 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft, yeni CEO'su olarak Satya Nadella'yı seçtiğini duyurdu. Satya Nadella, Microsoft'un Bulut ve Kurumsal Çözümler Bölümünü Başkanı olarak görev yapıyordu.

20 yılı aşkın süredir Microsoft'ta görev yapan Nadella, firmaya 1992'de Sun Microsystems'teki kısa görevinin ardından katılmıştı. Microsoft'ta Araştırma ve Geliştirme bölümünün başında rol alan Nadella, Çevrimiçi Hizmetler Bölümü'nde ve İş Bölümü'nde de başkan yardımcılığı yaptı. Satya Nadella, CEO seçilmeden önce Microsoft'un Bulut ve Kurumsal Çözümler Bölümünü Başkanı olarak görev yapıyordu. Nadella, bulut hizmetleri piyasasında Microsoft'a kazandırdığı başarılarla tanınıyor.

Microsoft kurucusu Bill Gates, yeni CEO'yla ilgili yaptığı açıklamada "İçinde bulunduğumuz dönüşüm sürecini yönetebilecek Satya Nadella'nın daha uygun bir isim düşünemiyorum. Satya sağlam mühendislik becerileri, iş odaklı vizyonu ve insanları bir araya getirebilme becerisiyle kendini kanıtlamış bir lider. Satya'nın teknolojinin kullanımına ve dünyayı değiştirme gücüne dair vizyon ve öngörüleri, Microsoft'un ürün odaklı inovasyon ve büyümeye yönelik bundan sonraki adımları atmasında yol gösterici olacaktır" dedi.

Nadella'nın açıklamaları ve bir değişim daha

Microsoft'un yeni CEO'su Nadella ise göreve gelmesiyle ilgili, böyle bir şirketi yönetmenin kendisi için çok büyük bir onur olduğunu ifade etti. Microsoft'un geleceğinde çok büyük fırsatların bulunduğuna işaret eden Nadella, "Bu fırsatları yakalamak için net bir şekilde odaklanmaya, hızla hareket etmeye ve sürekli dönüşüme ihtiyacımız var. İşimin büyük bir bölümün inovatif ürünlerin tüketiciye çok daha hızlı ulaşmasını sağlamak oluşturacak" şeklinde konuştu.

Nadella'nın Microsoft'un liderliğini gerçekten yapıp yapamayacağı, şirketin içinde bulunduğu dönüşüm sürecini başarıyla yönetip yönetemeyeceği ise büyük merak konusu. Nadella'nın tüketicilere yönelik ürünlerde ve yatırımcılarla başa çıkmakta tecrübesiz olduğu konusunda eleştiriler var.

Bill Gates artık başkan değil

Satya Nadella'nın Microsoft'un üçüncü CEO'su olmasıyla beraber Bill Gates de yeni bir rol alacak. Gates, şimdiye kadar yönetim kurulu başkanlığı görevini üstleniyordu. Ancak Gates, bugünkü duyuruyla beraber bir "Kurucu ve Teknoloji Danışmanı" olacak ve şirkete daha çok zaman ayıracak; teknoloji ve ürünlerin şekillenmesinde Nadella'ya destek olacak. Başkanlık koltuğuna geçen isim ise John Thompson olacak.

Bu büyük değişikliğin, Nadella'yı Gates'in gölgesi altında yaşamaktan kurtaracağı, kendi kimliğini Microsoft'a getirmesi için ona alan sunacağı söyleniyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji İşte Microsoft'un Yeni Ceo'su - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement