Kolay Kullanım Arayüzü (Turkcell T40) - Son Dakika
Teknoloji

Kolay Kullanım Arayüzü (Turkcell T40)

Kolay Kullanım Arayüzü (Turkcell T40)

Turkcell’in Kolay kullanım arayüzüne sahip Turkcell T40, dokunmatik akıllı telefon tecrübesine geçmekte zorlanacağını düşünen özellikle üst yaş grubundaki...

09.05.2014 17:32
Hasan Genç - -

Kolay kullanım, dokunmatik telefon tecrübesine uzak olan özellikle üst yaş grubundaki kullanıcılar için basitleştirilmiş ergonomik bir arayüz sunuyor. Tamamen Turkcell tarafından geliştirilen kolay kullanım arayüzü cihazın romuna yüklenmiş olarak geliyor.


Turkcell T40 Kolay Kullanımda büyük ikonlar halinde tasarlanmış Arama, SMS, Acil Arama, Klavye, Uygulamalar ve Kamera/Galeri butonları dikkat çekiyor. Bu 6 menü seçeneği Turkcell'in yaptığı bir araştırma sonucunda ortaya çıkıyor. Üst yaş grubundaki kullanıcıların en sık kullandığı ve ihtiyaç duyduğu uygulamalar bu 6 menü altında toplanmış.


Ana ekranın hemen üstündeki bölüme ise duvar kağıdı eklemek mümkün. Sevdiğin Fotoğrafı Seç seçeneğine tıklayarak fotoğraf albümünden bir fotoğrafı duvar kağıdı olarak atamak oldukça kolay.



#Sayfa#


Numara çevir ekranında tuşlama yapılırken basılan rakamlar sesli olarak okunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar çevridikleri numaranın doğruluğundan emin olabilmekteler.


Son aramalar listesindeki tüm bildirimler büyük olarak listelenmiş ve «Ara», «Geri Ara» tuşları eklenmiştir.


Kolay Kullanım modunda SMS ekranları da T40 SMS ekranlarından farklı tasarlanmış. SMS menüsü içerisinde gelen mesajlar listesindeyken ya da tek bir mesaj seçilmişken ses açma tuşlarıyla yazı boyutu büyültülüp, ses kısma tuşuyla küçültülebiliyor. Bu özellik sayesinde telefon ekranındaki fontların küçüklüğünden şikayet eden kullanıcılara pratik bir çözüm sunulmuş.



#Sayfa#


Kolay Kullanım ana ekranında bulunan Acil butonuna tıklandığında «Acil Numaralar» menüsü açılıyor. Polis, İtfaiye, Hızır Acil ve Jandarma tek tuşla aranabildiği gibi rehber içerisindeki kontaklardan birisini Acil Durum Kontağı olarak en alltaki kutuya atamak da mümkün.


Eczane ve Hastaneler menüsüne tıklandığında ise en yakındaki eczane ve hastaneler telefon numaraları ve adres bilgileriyle birlikte listeleniyor.


Kolay Kullanım'da 2 farklı klavye seçeneği bulunuyor. Geleneksel tuşlu telefonlarda bulunan klavye gibi çalışan ve büyük tuşlu nümerik klavye ile Q klavye alternatifleri sunuluyor.



Turkcell T40 içerisinde bulunan tüm uygulamalara ana ekrandaki Uygulamalar butonuna basarak ulaşmak mümkün.


Bu menü içerisinde yer alan uygulamalar, standart kulanım içerisinde yer alan uygulamalar birebir aynı.


Kullanım kolaylığı sağlaması için ilk 5 uygulama internet, Facebook, Hesabım, El Feneri ve Kullanımı Değiştir uygulamaları olarak sabitlenmiş. Geri kalan uygulamalar ise alfabetik olarak sıralanmış. Kullanıcılara sık kullandıkları uygulamalara Sık Kullanılanlar menüsüne basarak ulaşma imkanı sunulmuştur. Uygulamalar menüsünden seçilen tüm uygulamalar içerisindeyken telefon sağa-sola sallandığında ise kolay kullanım ana ekranına dönülebiliyor.


Kolay Kullanım destekleyen Turkcell T40'ların kutularının üzerinde Kolay Kullanımı Destekler ibaresi bulunuyor. Bu etiketin bulunduğu telefonlar ilk açıldığında 'Kullanım Seçimi' ekranı gelmektedir. Kullanıcı Kolay seçimini tıkladığında kolay kullanım arayüzü aktif hale gelmektedir.


Kolay kullanım arayüzü yüklü olmayan T40 modellerine bu arayüzü yükletmek isterseniz Turkcell İletişim Merkezlerine giderek bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.


Kolay Kullanım'lı Turkcell T40 standart Turkcell T40 ile aynı teknik özellikler ve 499 TL'lik aynı peşin fiyatıyla satışa sunuluyor. Dileyenler tarifeye ek ayda 9 TL'den başlayan fiyatlarla kontratlı olarak da alabiliyor.


Detaylı Turkcell T40 incelemesi için tıklayın.






Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Kolay Kullanım Arayüzü (Turkcell T40) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement