Lum'en: Avatar İzler Gibi… - Son Dakika
Teknoloji

Lum'en: Avatar İzler Gibi…

Lum\'en: Avatar İzler Gibi…

Merhaba değerli bilim kurgu severler.

26.09.2020 12:18  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhaba değerli bilim kurgu severler. Bu yazımda sizlere bir Fransız bilim kurgu romanı olan Lum'en'i tanıtmak istiyorum.

Son zamanlarda okuduğum bilim kurgulardan, belki de Fransız olmasının etkisiyle, farklı bir tarza sahip. 280 sayfalık uzunluğu ile orta kalınlıkta diyebileceğimiz Lum'en'in konusu aşağıdaki gibi;

Dünya dışına açılan şirketlerin gezegenleri ele geçirip hammadde kaynağı olarak kullandıkları bir gelecek. O şirketlerden biri tarafından sömürgeleştiren Kızılküre. ve bu sömürgede nesiller boyu süren yaşam mücadelesi.

Lum'en: Avatar İzler Gibi…

Lum'en, bu gezegene gönüllü olarak gelen, burada doğan, Kızılküre'nin krizlerine çözüm arayan ya da o krizleri bizzat ateşleyen erkek, kadın, çocuk ve gezegene özgü bir tür olan Pilaların gözünden nesillere yayılan, çok boyutlu bir roman. İnsanın atıldığı bu benzersiz deneyim, gezegene nasıl bir bedel ödetiyor? Kızılküre bu işgale nasıl bir cevap veriyor? Bu zorlu mücadelenin kazananı kim oluyor?

KIZILKÜRE, KUM'EN, PİLALAR

Gerçekten hikayenin başlangıcı hızlı ve kendini okutan cinsten. İlk bölümde anlatılan hikaye en çok merak uyandıranı diyebiliriz. Kitap jenerasyonlar boyu süren bir hikayeyi anlattığı için belirli bir karaktere bağlanma veya hikayeyi sadece onun gözünden görme  şanşı pek olmuyor. Sabit olan üç şey Kızılküre'in kendisi, ölümsüz varlık Lum'en ve gezegende yaşayan yerel medeniyeti Pilalar olduğunu söyleyebiliriz.

Bence kitap özellikle çevreci bir bakış açısı ve doğayı korumaya dair birçok açık veya örtülü mesaj içermekte. Kitabı okurken "2001: A Space Odyssey" ve "Avatar" izliyormuş gibi hissettiğim anlar oldu. Umarım siz de kitabı okurken, benim aldığım kadar keyif alırsınız.

Sağlıcakla kalın.

Kaynak: Space Mag Türkiye

Son Dakika Teknoloji Lum'en: Avatar İzler Gibi… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement