Mars'a Yerleşeceklere 68 Gün Ömür Biçildi! - Son Dakika
Teknoloji

Mars'a Yerleşeceklere 68 Gün Ömür Biçildi!

Mars\'a Yerleşeceklere 68 Gün Ömür Biçildi!

Mars One projesi ile Mars'a yerleşecek olan olan ve aralarında Türklerin de bulunduğu kolonicilerin ne kadar hayatta kalabilecekleri ortaya çıktı.

17.10.2014 14:44  Güncelleme: 15:12

Kızıl gezegen Mars'a koloni kurulmasının planlandığı Mars One projesiyle ilgili yapılan bir araştırmaya göre Mars'a yerleşen insanlar 68 gün içinde ölmeye başlayacaklar. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinin hazırladığı raporda koloni için yetiştirilecek bitiklerin oksijen seviyesinin yükselteceği ve bunun da yangın riskini artıracağı belirtiliyor.

EN FAZLA 68 GÜN

Öğrenciler henüz nitrojen-oksijen dengesini sağlayacak bir teknolojinin icat edilmediğini söylüyor. Kabinlerdeki oksijen miktarı güvenli seviyede tutulması halinde bu sefer koloniciler açlıktan ölecek. Rapora göre Mars'a 2022-23 yıllarında ayak basacak insanların Kızıl Gezegen'de hayatta kalabilme süresi ise sadece 68 gün. Mars One adına konuşan yetkililer ise 10 yıl içinde pratiğe dökülmesi beklenen projenin "gayet uygulanabilir" olduğunu söylüyor. Yetkililer ilk gönüllü kolonicilere, biletlerin sadece gidişi kapladığı projenin en başında açıklamıştı.

Kızıl Gezegen'e geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak üzere gönüllü olan 200 bini aşkın adaydan yüzde 99.5'i elendi. İkinci tura kalan 6 Türk'ten 3'ü isminin açıklanmasına izin verildi.1058 aday arasında 4'ü kadın 6 Türk de var. 3 Türk isminin açıklanmasına izin verildi: Dr. Güler Ergun , Yasemin Higgins ve Ece Kabadayı.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOLCULUKTAKİ TÜRKLER

Hollandalı girişimci Bas Lansdorp, en geç 2025'e kadar Mars'ta kalıcı bir insan kolonisi kurma amacıyla "Mars One" adlı kâr amacı gütmeyen bir örgüt kurmuştu. Mars'a gitmek için hemen her ülkeden, meslek ve yaş grubundan 200 bini aşkın aday başvurdu.
"Mars One" projesiyle Mars'a geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak için gönüllü olan 6 Türk arasından 3 kişi kimliklerinin açıklanmasına izin verdi. Dr. Norbert Kraft'ın resmi duyurudan önce Hürriyet'e yaptığı açıklamaya göre Mars One projesinde ikinci tura kalan Türk adaylar arasında şu üç isim kimliklerinin açıklanmasına izin verdi: Dr. Güler Ergun (34), Yasemin Higgins (43) ve Ece Kabadayı.

İkinci tura kalan Dr. Güler Ergun, "Türkiye'den dört kadının seçilmesi bana gurur verdi ve çok mutlu etti. Atatürkümüzün ruhu da çok mutludur umarım" dedi.

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Mars'a Yerleşeceklere 68 Gün Ömür Biçildi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • JOJO: BEN TÜRKİYE ŞARTLARINDA ASGARİ ÜCRETLE AYAKTA KALIYORUM BEEE MARSTA 70 GÜN BİLE YAŞARIM BEN :D 3 0 Yanıtla
  • UKKUS;: İsimler arasında 'Seviyorum seni ölüm' diyen birini göremedim. Galiba 68 günü duyunca tırstı. (!) 1 0 Yanıtla

Advertisement