Metallica'dan Hammett: İtunes ve Benzer Şeyler, Müziği Öldürüyor - Son Dakika
Teknoloji

Metallica'dan Hammett: İtunes ve Benzer Şeyler, Müziği Öldürüyor

Metallica\'dan Hammett: İtunes ve Benzer Şeyler, Müziği Öldürüyor

Artık internette birkaç tıkla hemen her şeye erişebiliyoruz. Bu bazen memnun edici olmuyor.

21.10.2013 15:30

Mahmut Saral - - Metallica'nın gitaristi Kirk Hammett, 19 Eylül'de konser verdikleri Rock In Rio festivali zamanında, Brezilyalı haber portalı R7'ye bir röportaj vermişti. Bu röportajdaki detaylar internette de yerini almaya başladı ve detaylar arasında, günümüz teknolojilerinin zararları da bulunuyor.

Hammett, müziğin geleceği konusunda endişeli. Ona göre iTunes, Youtube ve benzeri streaming platformları, sosyal platformlar, müziği öldürüyor. Bu yüzden de müzisyenlerin ortaya en iyi performansı koyması için sahip olması gereken motivasyon da yok oluyor. Hammett, bunun utanç verici olduğunu da ekliyor.

Bu arada, iTunes'ta yer alan gruplar arasında Metallica'nın da olduğunu belirtelim.

Artık günümüzde birçok şeyi birkaç tık karşılığında internette bulabiliyoruz. Yeni müzik albümleri, video klipler ve konserler de buna dahil. Bir süre önce yaptığımız müzik temalı röportajımızda, Cinderella grubunun solisti Tom Keifer da gelişen teknolojinin müzik sektörüne verdiği zarardan söz etmişti.

Biraz daha geriye gidelim isterseniz. Red Hot Chili Peppers grubunun elemanları da I'm With You albümünün ardından yeni parçalarını bir an evvel single ve yan albümler olarak çıkarmayı düşündüklerini, çünkü gelişen teknoloji sayesinde belki de önümüzdeki yıllarda her şeyin dijitalleşip fiziksel albümlerin kalmayabileceğini belirtmişti.

Ve AC/DC var bir de. Efsane grup, şarkılarının iTunes gibi platformlarda yer almasına karşı çıkıyor ve bunun albüm formatını koruma çabalarını yok edeceğini savunuyordu. Ancak daha sonra iTunes'ta AC/DC albümlerini görmeye başlamıştık.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Metallica'dan Hammett: İtunes ve Benzer Şeyler, Müziği Öldürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement