Microsoft Hisseleri Nokia Haberi Sonrası Düşüşe Geçti! - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft Hisseleri Nokia Haberi Sonrası Düşüşe Geçti!

Microsoft Hisseleri Nokia Haberi Sonrası Düşüşe Geçti!

Microsoft, tamı tamına 7 milyar dolar nakit ödeme yaparak satın aldığı Nokia sonrasında beklenmedik bir darbe alarak, hisse değerlerinde mühim bir düşüşe...

04.09.2013 00:30

Burçin Aygün - - Sadece sektörün büyük isimlerini değil, pazarı takip eden son kullanıcıyı da oldukça şaşırtmayı başaran Microsoft'un Nokia'yı satın alışı görünüşe göre her kesim için ümit verici olmadı. Microsoft'un yaptığı satın alma duyurusu sonrasında, şirketin hisse değerleri tamı tamına yüzde 5 oranında düştü. Bu düşüşün en büyük sebebinin ise hissedarların 7 milyar dolarlık rekor nakit ödemeye karşın duydukları büyük endişe olduğu düşünülüyor.

Mobil pazarının analistlerinden olan Benedict Evans, resmi blog'unda yayımladığı yazısında Microsoft'un mobil dünyasına ait planlarının artık yavaş yavaş belli olduğunu belitti. Evans'a göre şirket, Windows Phone'lar için ilginç atılımlarda bulunabilir ve bu pazar için Nokia'nın bünyeye dahil edilmesi markaya büyük getiri sağlayabilir. Analiste göre yine de Windows Phone satışlarında büyük bir değişimin söz konusu olması da pek beklenmemeliymiş. "Bu bir araya gelişin geliştiriciler ve üreticiler için yeni WP içerikleri üretmek adına büyük bir motivasyon kaynağı olması olanaksız," diyor Benedict Evans.

"Eğer Microsoft, Nokia'yı 2005 senesinde satın alsaydı, bu sektör için çok mühim bir ivmeye sebep olabilirdi," diyen bir başka analist Trip Chowdhry mühim bir tespitte daha bulunarak, "Mobil dünyasının yerine oturduğu bu günlerde, böyle bir değişim beklemek ise manasız," eklemesini yapıyor.

Bugün gerçekleşen ve Nokia ile Microsoft'un en üst seviyedeki isimlerinin bulunduğu bir toplantıda ise İşletim Sistemleri yetkilisi Tery Myerson'da yer aldı. Myerson, bu gelişmenin 17 yıllık Microsoft kariyerindeki en mühim anlaşma olduğunu söyleyerek, gelişmeleri takip edenleri şaşırttı.

Ballmer'in gerçekleşmesi beklenen ayrılışı sonrası yerine geçeceği söylenen isimlerden biri olan Nokia CEO'su Stephan Elop ise, 2011 senesinden beri iki markanın zaten birlikte çalıştığını ve birbirine destek olduğunu, bu birleşmenin sektörde (Windows Phone adına) yeni bir değişime yol açacağını, dile getirmiş.

Beklenmedik satın alma sonrası Microsoft, 8 bin 500 adet tasarım patenti ve hakkına (Asha ve Lumia için) sahip oldu. Şirket ayrıca 10 yıl boyunca Nokia markasını telefonlarında direkt olarak kullanabilecek. Bahsini ettiğimiz toplantıda gerçekleşen sunumda, Microsoft'un 2018 yılında mobil dünyasının yüzde 15'ine sahip olmasının beklendiği ve şu anki duruma göre yüzde 3'lük bir artışın söz konusu olacağı, konuşulmuş.

Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft Hisseleri Nokia Haberi Sonrası Düşüşe Geçti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement