Microsoft'un Öncelik Verdiği Alanlar Belli Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'un Öncelik Verdiği Alanlar Belli Oldu

Microsoft\'un Öncelik Verdiği Alanlar Belli Oldu

Ek olarak, Nokia ile yapılan anlaşma da sağlam temeller üzerine oturtuldu.

25.04.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Geçtiğimiz sene Microsoft, Nokia'ya 7 milyar doları aşkın bir teklif sunmuş ve mobil cihazlar ve servisler bölümünü bünyesine katacak anlaşmayı imzalamıştı. İşte bu anlaşma, 25 Nisan 2014, yani bugün itibarıyla sonuçlanıyor. Yakın bir zaman kadar yazılım, donanım ve video oyun pazarlarında büyük işler yürüten Microsoft, giderek gelişmekte olan akıllı mobil cihazlar pazarında da Windows Phone işletim sistemiyle ve Nokia cihazlarıyla boy gösterecek.


Nokia'nın ismi değişiyor!


Microsoft, 2014'ün ilk çeyreğine dair bilgiler de paylaştı. Bu bilgiler arasında, beklentileri aşan toplam gelir detayları ve konsol satışları da yer alıyor. Firmanın 3 aylık çeyrekteki toplam geliri, 20.04 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Ayrıca bu süreçte 500 milyon dolarlık Surface satışları, Office 365'in kayıtlı kullanıcı sayısının 4.4 milyon aboneye ulaşması ve 2 milyon Xbox konsolunun satılması (1.2 milyon adedini Xbox One oluşturuyor) gibi detaylar var.


Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, firmanın üzerindeki vizyonu üzerine de kısaca bahsetti ve önceliğin mobil ve bulut alanlarında olduğunun altını çizdi. Ancak "öncelik" derken, bunu gerçekten yapmaktan söz ediyor. Kullanıcılara en iyi deneyimin ve satış sonrası hizmetin sunulması tabii ki hedefler arasında.


Nadella, göreve geldiği ilk zamanlarda da benzer bir açıklama yapmış ve bu açıklama sonrasında Microsoft'un Xbox bölümünün satılabileceği iddia edilmişti. Ancak sonrasında Phil Spencer'dan açıklama gecikmemiş ve bu iddia yalanlanmıştı. Rakamlardan da görüldüğü üzere Microsoft'un Xbox markasıyla oyun pazarında ciddi bir yeri var. Her ne kadar öncelikli olarak oyunlar hedeflenmese de oyunların ve konsolların da önemi büyük.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft'un Öncelik Verdiği Alanlar Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement