Minecraft Tüm Zamanların En Çok Satılan Oyunu Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Minecraft Tüm Zamanların En Çok Satılan Oyunu Oldu

Minecraft Tüm Zamanların En Çok Satılan Oyunu Oldu

Minecraft, 300 milyon satış rakamıyla tüm zamanların en çok satılan oyunu oldu. 185 milyon satış rakamıyla GTA 5'i geride bırakan Minecraft, başarısını tekrar kanıtladı.

17.10.2023 22:58

Minecraft kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor. Tüm zamanların en çok satılan oyunu olan Minecraft, toplam satış rakamı ile şaşırttı. İşte yaklaşık 12 senedir hayatımızda olan Minecraft'ın toplam satış rakamları.

Minecraft'ı tahtından edebilen olmadı!

Şüphesiz siz yada çevrenizdeki kişiler Minecraft'ı oynamıştır. 2011 yılında yayınlanan oyun, o tarihten itibaren yüksek satış rakamları ile oyun dünyasını şaşırttı. Aslında basit bir tarzı olan Mojang Studios'un popüler oyunu, kullanıcıların gönlüne taht kurdu. Zaten satışlar da bunu doğrular nitelikte.

Minecraft Tüm Zamanların En Çok Satılan Oyunu Oldu

Bildiğiniz üzere oyun dünyasına damga vuran bazı yapımlar var. Bunların birisi Rockstar Games imzalı Grand Theft Auto 5. Ancak onu da gerisinde bırakan bir oyun var ki o da Minecraft. 2020 yılında 200 milyon kopya satışını hızla geçen oyun, o tarihte de tüm zamanların en çok satılan oyunu ünvanını almıştı. Bugün ise bu ünvanı yeniledi.

Xbox Game Pass'e 3 bin TL'lik oyunlar ekleniyor!

Açıklamalara göre 300 milyon satış sayısını geçen Minecraft, 2023 itibarı ile yeniden tüm zamanların en çok satılan oyunu oldu. 185 milyon satış rakamıyla GTA 5'i çok çok gerisinde bırakan Minecraft, başarısını tekrardan kanıtladı. Konu ile ilgili Mojang Studios başkanı Helen Chiang şunları söyledi:

"15. yıl dönümümüze yaklaşırken Minecraft, 300 milyondan fazla kopya satışıyla tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Bu, ilk bloklarımızı yerleştirirken kimsenin hayal edemeyeceği bir dönüm noktasıydı."

Piyasanın en çok satılan oyunları GTA 5 ve Minecraft arasındaki satış rakamı farkına bakılırsa, Minecraft çok daha uzun bir süre en çok satılan oyun ünvanına sahip olacak. Siz Minecraft'ı ilk ne zaman oynadınız? Cevaplarınızı yorumlarda bekliyoruz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Minecraft Tüm Zamanların En Çok Satılan Oyunu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement