Rusya'dan Google ve Wikipedia'ya Ceza - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rusya'dan Google ve Wikipedia'ya Ceza

26.08.2025 16:59

Rusya, yasaklı içerikleri engellemediği için Google ve Wikipedia'ya toplam 13 milyon ruble ceza verdi.

Rusya'da, Google ve Wikipedia'ya, yasaklı bazı içeriklere erişimi engellemedikleri gerekçesiyle toplam 13 milyon ruble (yaklaşık 162 bin dolar) ceza verildi.

Google ve Wikipedia aleyhine açılan davalar, başkent Moskova'da görüldü.

Söz konusu platformlarda çeşitli yasaklı içeriklere erişimin engellenmediği ve yasalara uyulmadığına karar veren mahkeme, Google'ın 7 milyon ruble, Wikipedia'nın da 6 milyon ruble ceza ödemesine hükmetti.

Ülkede söz konusu şirketlerin yanı sıra Apple, Twitch ve Facebook gibi çeşitli yabancı platformlara da daha önce benzer gerekçeyle para cezaları verilmişti. Yasalara uymadıkları gerekçesiyle Instagram, X, YouTube ve Facebook gibi platformlara da erişim engeli getirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Rusya'dan Google ve Wikipedia'ya Ceza - Son Dakika


Advertisement