Seagate Büyük Sürprize Hazır! - Son Dakika
Teknoloji

Seagate Büyük Sürprize Hazır!

Seagate Büyük Sürprize Hazır!

Sabit disk pazarının en önemli oyuncularından Seagate, dikkat çekici bir hamleye hazırlanıyor!

23.11.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatırım ve finansal hizmetler firması Stifel'in üst düzey yöneticilerinden Aaron Rakers, Seagate'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Salt Lake City SC16 konferansında Seagate CEO'su Steve Luczo'yla konuşan Rakers, Seagate'in kendi alanında önemli atılımlar yaptığını belirtiyor. Buna göre Seagate, HAMR (ısı destekli manyetik kayıt) teknolojisi sayesinde WD ve Toshiba gibi rakiplerinin bir yıl kadar ilerisinde bir altyapıya sahip.

Firma bu doğrultuda 2018 yılında piyasaya sürmeyi planlandığı HAMR sürücülerin 16 TB kapasiteli ve 3.5 inç'lik sürücüler halinde olacağını ve 8 plak ve 16 baş içereceğini belirtiyor. Henüz kesinleşmese de cihazların helyumla dolu olacağı tahmin ediliyor.

Seagate, söz konusu HAMR sürücüleri GB başına 0.02 dolar gibi bir fiyatla piyasaya sürmeyi hedefliyor. 3D NAND işlem üzerine inşa edilmiş QLC (4 bits/cell) flaş disklerin ise GB başına 0.09 dolara satılacağı düşünülüyor.

Halihazırda SAS SSD'lerinin GB başına 0.55 dolardan ve 3D TLC (3 bits/cell) flaş disklerin ise GB başına 0.20-0.30 dolar arasında değişen bir fiyattan satıldığını da ekleyelim.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Seagate Büyük Sürprize Hazır! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement