Tamamen Metal Htc One A9 Açıklandı! - Son Dakika
Teknoloji

Tamamen Metal Htc One A9 Açıklandı!

Tamamen Metal Htc One A9 Açıklandı!

HTC yeni akıllı telefonu One A9'u nihayet açıkladı.

20.10.2015 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

HTC, bugün merakla beklenen yeni akıllı telefonu HTC One A9'u dünya genelinde eş zamanlı olarak başlattığı lansmanlarla tanıttı. Bizim de yerinden takip ettiğimiz etkinlikte tanıtılan HTC One A9, tamamen metal kasasıyla dikkat çekiyor.


Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini çalıştıran One A9, 5 inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip. Ayrıca cihazın bu ekranı 2.5D Gorilla Glass 4 cam ile korunuyor. Cihaz gücünü ise Snapdragon 617 yonga setinden alıyor. Bu yonga setinin içerisinde ise 1.5GHz dört Cortex-A53, 1.2GHz de A53 olmak üzere toplam 8 çekirdekli işlemci yer alıyor. Adreno 405 GPU ve 2/3 GB RAM(Farklı versiyonları olacak) ise cihazın diğer özelliklerinden.


7.2mm kalınlığında olan HTC One A9, bunun yanında 143 gram da ağırlığa sahip. Optik görüntü sabitleme ve 1080p video kaydetme(Snapdragon 617'nin 4K desteği yok) özelliğine sahip 13MP değerinde ana kameraya sahip olan cihaz, önde ise 4MP UltraPiksel, F/2.0 diyafram aralığına sahip bir kamera bulunduruyor.




Öte yandan 16 ya da 32 GB olmak üzere iki farklı modeli olacak olan One A9'un microSD desteği de bulunuyor. Normalden iki kat büyük olan cihazın "Home" tuşu ise parmak izi tarayıcı özelliğine de sahip. Ayrıca cihazın ekranı kapalı olsa dahi parmak izinizi tanıyacak ve direkt olarak ekranın kilidini açabilecek. Bunun yanında bu sensör ile Play Store'da ödeme yapmak da mümkün olacak.


Son olarak, 2,150 mAh değerinde bir pile sahip olan cihazda Quick Charge 2.0 hızlı şarj desteği, Dot View II kılıfı ve HTC Pro Studio In-Ear kulaklığın olduğunu da belirtelim.

Kasım ayının ilk haftası satışa çıkacak olan cihazın renk seçenekleri ise; Opal gümüş, karbon gri, derin grenat ve topaz altın.


HTC CEO'su: Yeni telefonumuz iPhone'a alternatif olacak kadar iyi!








Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Tamamen Metal Htc One A9 Açıklandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement