Terminator: Genisys'i İzledik. "Baba" Terminator'e Merhaba - Son Dakika
Teknoloji

Terminator: Genisys'i İzledik. "Baba" Terminator'e Merhaba

Terminator: Genisys\'i İzledik. "Baba" Terminator\'e Merhaba

Arnold Schwarzenegger, 12 yıl sonra yeni Terminator filmiyle "geri döndüm" dedi.

24.06.2015 15:17
Mahmut Saral - -

Terminator serisinin yeni filmi Genisys, 2 gün sonra, 26 Haziran Cuma günü itibarıyla ülkemizde vizyona giriyor. Heyecan seviyesi yüksek diyebiliriz. Zira Terminator 3: Rise of the Machines'ten (2003) bu yana, yani yaklaşık 12 yıl sonra ilk kez Arnold Schwarzenegger'lı bir Terminator filmi izleyeceğiz. Her ne kadar Salvation'da kısa bir süre Schwarzenegger'ı görsek de, o karakterin dijital efekt ürünü olarak ortaya çıktığını da biliyoruz. Oysa Genisys, baştan sona bir Schwarzenegger filmi.


TeknoKulis olarak, bu sabah gerçekleştirilen Terminator: Genisys'in özel basın gösteriminde yer aldık ve film hakkındaki izlenimlerimizi kısa kısa sizlerle paylaşmak istiyoruz. Spoiler vermiyoruz, ama eğer film hakkında en ufak bir detayı bile öğrenmek istemiyorsanız, yazıyı okumamanızı tavsiye ederiz.


+ Arnold Schwarzenegger, Terminator 3'ü çektikten sonra bir röportaj vermiş ve "Bundan sonra beni bir Terminator filminde görürseniz herhalde bunun ismi, Terminator Tekerlekli Sandalyede olur" demişti. Bu açıklamasının üzerinden uzun süre geçti ve evet, Schwarzenegger'ı yine bir Terminator filminde görüyoruz, ama tekerlekli sandalye yok. Genisys, sanki Schwarzenegger'ın geçmişte söylediği bu sözlere nispet yaparcasına ünlü aktörün Terminator karakteriyle hala neler başarabileceğini kanıtlıyor. Tabii şunu belirtmekte fayda var, Arnold'u yine karizmasıyla izliyoruz, ama bu kez, hatta ilk kez onu "koruyucu bir baba, her zamankinden daha fazla insan" profilinde izliyoruz. Tıpkı Terminator 2'de John Connor'ın ona sorduğu sorunun cevabı gibi. Film boyunca yaptığı esprilerden davranışlarına, eski filmlerde denediği şeyleri bu filmde de tekrar etmesine ve yüzlerimizi gülümsetmesine kadar birçok irili ufaklı detay göreceksiniz. Evet, bu kez Terminator'ü bir "baba" olarak nitelendirebiliriz.


+ Genç oyuncular, özellikle de Sarah Connor'ı canlandıran Emilia Clarke'ın performansı kötü değildi. Kyle Reese'i canlandıran Jai Courtney de iyiydi, ama ikisinin de Schwarzenegger'ın çok gerisinde kaldığı bir gerçek. Ve evet, Robert Patrick'in T-1000'i gibi (T2) etkileyici bir kötü yok yine. Sanırız oyunculuk konusunda da en iyi kadrolar Terminator 1 ve 2'deydi.


+ Terminator: Genisys için seriye yeni bir başlangıç diyebiliriz. Ama öte yandan, daha önce çekilen Terminator filmlerinden, özellikle de Terminator 1 ve 2'den birçok unsuru bünyesinde barındırdığını görüyoruz. Bazı sahneler, hatta kamera açıları, oyuncuların davranışları neredeyse bire bir aynı. Bazı sahneler ise "Acaba şöyle yapılsa nasıl olurdu?" diye düşünenlere ilaç olacak nitelikte, orijinal filmlerdekilere alternatif devamlarıyla karşımıza çıkıyor.


+ "Yaşlı Terminator nasıl oluyor yahu?" soruları hala var. Bu konu aslında mantıklı ve cevabı da Schwarzenegger'ın yaşı itibarıyla kılıfına harika uydurulmuş bir malzeme. Terminator'ün içi metal iskelet olabilir, ama dışında yaşayan dokular var ve yıllar geçtikçe de normal insanlar gibi yaşlanabiliyor. Öte yandan, hem bu yaşlı görüntüye hem de Arnold'un yıllar evvel yaptığı tekerlekli sandalye esprisine gönderme olarak aktörün filmde tekrarladığı bir laf var. Mutlaka dikkatinizi çekecektir.


+ Günümüzde internet, akıllı telefonlar ve sosyal medyanın oluşturduğu büyük bir güç var ve bu güç, biz insanlara kolaylıklar sağladığı gibi büyük bir bağımlılık aşılıyor diyebiliriz. İşte Terminator, Genisys'te bu bağımlılığı kullanıyor ve SkyNet'in aslında tam da bu olduğunu, insanları çok rahat bir şekilde kontrol edilebileceğini gösteriyor.


+ Görsel olarak belki de en detaylı Terminator filmine merhaba diyoruz, ama "detay" demek, "en iyisi" demek değil kesinlikle. Bu konuda 1991 yılında vizyona giren Terminator 2'nin hala mükemmel bir etkisi olduğunu ve bu filmin de onunla yarışamadığını söyleyebilirim. Dijital efektlerin neredeyse sonuna kadar kullanıldığı film, zaman zaman ağızları açık bırakıyor. Hele Imax izlerseniz...


+ Film, şimdiye kadar çekilmiş en karmaşık Terminator filmi olabilir. İrili ufaklı birçok detay mevcut ve bu sebeple de filmi en az 2-3 kez izlemeniz gerekebilir. Her izlediğinizde de muhtemelen yeni detaylar keşfedecek, kafanızda yeni sorular oluşacaktır. Bu bağlamda Genisys iyi bir iş çıkarmış.


+ Filmde tabii ki sürprizler de var. Bunları izledikçe fark edeceksiniz. Müzik tarafında bir beklentim vardı şahsen, ama onun gerçekleşmemesi az da olsa üzdü beni. Detay vermiyorum.


+ Terminator'ü güldürmeye çalışmak pek de iyi bir fikir değil, ama komik yine de.


+ Unutmadan, film bitince hemen kalkmayın, jeneriğin de bitmesini bekleyin. Mutlu olursunuz.


Genisys, efektler, aksiyon, sürprizleri ve tabii ki Arnold Schwarzenegger'ın da varlığıyla güzel bir film olmuş. Çok yüksek beklentileriniz olmamalı, "Terminator 1 ve 2'den iyi midir?" gibi bir düşünceye de girmemelisiniz, ama iyi bir film olduğunu söylemeliyiz. Bu kez çok farklı bir makine - insan kapışması var.


Ve son olarak, Arnold Schwarzenegger'ın bir sonraki Terminator filminde de rol alacağını ve bu filmin de en erken 2016'da bizlerle olacağını belirtelim.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Terminator: Genisys'i İzledik. 'Baba' Terminator'e Merhaba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement