Türkmenistan'da İnternet Fiyatları - Son Dakika
Teknoloji

Türkmenistan'da İnternet Fiyatları

Türkmenistan\'da İnternet Fiyatları

Türkmenistan'da ülkenin tek internet sağlayıcısı Türkmen Telekom, 10 Mbps'ye kadar interneti kullanıcılarına aylık 4 bin 860 dolar bedelle sunuyor.

14.02.2014 14:40

Türkmenistan'da ülkenin tek internet sağlayıcısı Türkmen Telekom, 10 Mbps'ye kadar interneti kullanıcılarına aylık 4 bin 860 dolar bedelle sunuyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un 2007 senesinde Devlet Başkanlığına seçilmesiyle Türkmenistan'da internet kullanımına izin verilmişti. Türkmen Telekom'un ADSL tarifine göre, en yüksek hız olan 10 Mbps sınırsız internetin aylık bedeli 4 bin 860 dolar iken, sınırsız 64 Kbps tarifin aylık fiyatı ise 210 doları buluyor. Aynı tarifeye göre, kullanıcılar sınırsız 1 Mbps ADSL bağlantısına 3 bin 400 dolar, sınırsız 512 Kbps bağlantısına ise 1.700 dolar ücret ödüyor.

Ayrıca, ülkede yerli Altın Asır ve Rus MTC olmak üzere iki GSM operatörüyle internete bağlanmak mümkün oluyor. Altın Asır operatörü kullanıcılara 4G LTE internet hizmetini sunuyor. Altın Asır operatöründe 4GB internet paket fiyatı 62 dolar seviyesinde bulunuyor. İnternet kullanıcıları mobil cihazlarla internete bağlanmayı tercih ediyor.

Bu fiyata rağmen Türkmenistan'da internet kullanımı yaygınlaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkmenistan Hükümeti Facebook ve Twitter erişimine izin verdi. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Türkmenistan'da İnternet Fiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Çağrı Ergezer: Ufak atın kardeşim. Bilmeyen insana yutturacağınızı sanıyorsunuz. Bu bahsettiğiniz rakamlar 2007'nin rakamları. Şuan Türkmenistan'da internet fiyatları gayet uygun. En ucuz internet 100 Manat (80 TL) En pahalı internet 1500 TL. Etmeyin eylemeyin. 8 0 Yanıtla

Advertisement