Whatsapp 600 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı - Son Dakika
Teknoloji

Whatsapp 600 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Whatsapp 600 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Facebook'un 19 milyar Dolar verip satın almasından sonra, mesajlaşma servisi WhatsApp yoluna sağlam adımlarla devam ediyor.

25.08.2014 21:24

Facebook'un 19 milyar Dolar verip satın almasından sonra, mesajlaşma servisi WhatsApp yoluna sağlam adımlarla devam ediyor.

Firmanın kurucusu ve müdürü Jan Koum'un son yaptığı açıklamada, WhatsApp için aktif kullanıcı sayısı 600 milyon olarak belirtildi. Koum özellikle "aktif kullanıcı" terimini seçmiş, çünkü bazı rakip mesajlaşma servislerinin aktif kullanıcı değil, kayıtlı kullanıcı rakamları ile öne çıkmaya çalışması canını sıkıyor olmalı. Kullanıcılar kayıt olmuş olsalar bile o servisi kullanmıyor olabilirler ve bunu belirtmek de gerçekçi bir istatistik değil.

WhatsApp servisi, 14 ay önceki bir raporda 250 milyon adet aktif kullanıcıya sahipti. Daha Nisan ayından açıklanan bir rapor, 500 milyon aktif kullanıcıya işaret ediyordu. Yani sadece 4 ay içinde 100 milyon yeni kişi WhatsApp kullanmaya başlamış.

Popüler mesajlaşma servisi 2009 yılında ilk hizmete girdiğinde bir yıl kadar ücretsizdi ve asıl kemik kullanıcı kitlesini bu dönemde topladı. Daha sonra 1 Dolar fiyat ile hizmet vermeye devam etti ve günümüzde 600 milyon kişiye başarılı şekilde ulaşıyor. Ama WhatsApp her zaman sorunsuz değil, daha Haziran ayının başında servisin çöktüğü haberini vermiştik. Ayrıca geçen ay da WhatsApp mesajlarının okunduğu ile ilgili bir haber iletmiştik.

WhatsApp şu anda 600 miyon aktif kullanıcı ile dünya çapında en çok tercih edilen mesajlaşma servisi gibi gözüküyor. İkinci sırada ise 438 milyon aktif kullanıcı ile WeChat var. Yine ülkemizde popüler markalardan Viber ise 100 milyon aktif kullanıcıya sahip.

Fakat ne kadar başarılı olursa olsun WhatsApp devamlı diğer mesajlaşma servislerinden baskı altında. Mesela buraya tıklayarak WhatsApp ve MessageMe arasındaki karşılaştırmayı okuyabilirsiniz.

The post WhatsApp 600 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Whatsapp 600 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement