World Of Warcraft Ücretsiz Oyun Modeline mi Geçiyor - Son Dakika
Teknoloji

World Of Warcraft Ücretsiz Oyun Modeline mi Geçiyor

World Of Warcraft Ücretsiz Oyun Modeline mi Geçiyor

Dünyanın en çok oynanan online oyunu World of Warcraft, geliştiricisi Blizzard'ın planları dahilince yakın zamanda ücretsiz olabilir

04.07.2013 21:30

Burçin Aygün - - Diablo gibi çok satan serilerin yaratıcısı Blizzard'ın bir süredir, dünyayı kasıp kavuran MMO oyunu World of Warcraft ile ilgili araştırmalar içerisinde olduğu ortaya çıktı. The Lord of the Rings Online ve RIFT'in, "Free To Play", The Secret World'ün, "Buy To Play" gibi farklı iş modellerine geçerek, aylık ücret talep eden World of Warcraft gibi örnekler için küçük de olsa bir tehdit oluşturmaya başlaması, Blizzard'ı da yeni seçenekleri araştırmaya itmiş.

Oyunun henüz aktif olmamış içeriklerinin denendiği Beta server'ında ortaya çıkan bir item, oyuncusuna iki kat daha fazla XP (tecrübe puanı) kazandırıyor. Bundan bir süre önce şirketin hali hazırda, farklı iş modelleri arayışına girdiğini açıklamasından hemen sonra gerçekleşen bu "keşif", akla oyunun yakın zamanda aylık ücret gerektirmeyen, Free To Play ya da Pay To Win ödeme sistemine geçebileceği ihtinalini getirdi.

Battle.net forumlarında açıklama yapan topluluk yetkilisi Jonathan Brown, şimdilik ortada kesin bir şey olmadığını, ancak şirketi Blizzard'ın benzeri MMO'larda olduğu gibi farklı kazanç yolları denemek istediğini, bu sebeplerle de demeler yapıldığını, söyledi. Bu gibi söylemlerin sonucunda, ünlü oyun geliştiricisinin yakın zamanda büyük bir duyuru ile World of Warcraft fanatiklerinin karşısına çıkacağını tahmin edebiliriz.

Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji World Of Warcraft Ücretsiz Oyun Modeline mi Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement