Yeni Android'e Hız Dopingi! - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Yeni Android'e Hız Dopingi!

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Android'in bir sonraki sürümü, bu yenilikle hız konusunda önemli bir aşama kaydedebilir!

Google, birkaç ay önce Android'e eklediği bir deneysel runtime seçeneği ile Android 4.4'te uygulamaların çalışma hızını artırma girişiminde bulunmuştu.

ART (Android Runtime) adındaki bu mod, görünüşe bakılırsa Android'in bir sonraki sürümünde (Android 4.5; belkide Android 5.0) varsayılan mod halini alacak. Geliştiricilerin Android'in kaynak kodlarında yaptığı keşifler, bu değişikliğin gerçekleşeceğine işaret ediyor.

Teknik detaylara çok fazla girmeden, ART'ın uygulamaları daha hızlı ve daha etkin bir biçimde çalıştırabildiğini; ancak bunun yanında uygulama boyutlarının biraz büyümesine ve yükleme sürelerinin uzamasına neden olduğunu söyleyebiliriz.

ART'ın bir sonraki Android sürümünde, şu an uygulamaları çalıştıran yazılım olan Dalvik'in yerini alması muhtemel. Ancak bu, Dalvik'in tamamen ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor. ART'ın uygulama performansını artırmanın yanında, pil ömrüne de bir miktar katkıda bulunduğu söyleniyor.

Detayları birkaç gün sonra başlayacak olan Google I/O sayesinde öğrenebileceğiz.

Kaynak: Chip.com.tr