Uluslararası Kriz Grubu (Crisis Group) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Program Direktörü Joost Hiltermann, Arap ülkelerinin Yemen'deki İran destekli Husilerle çatışmaya girmek istemediklerini belirterek, "Arap devletlerinin Husilerle savaşmaya Batılı ülkeler kadar...
Uluslararası Kriz Grubu Asya Programı Kıdemli Danışmanı Graeme Smith, Afgan halkının geleceği için uluslararası toplum ile sorun temelli işbirliğinin çok önemli olduğunu belirtti. Smith, Taliban'ın yeniden yönetime gelmesinin üzerinden 2 yıl geçmesinin ardından devam eden sorunların çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Smith, sorun temelli işbirliğinin, Afganların geleceği için Taliban ve dünyanın birlikte çalışması için bir fırsat penceresi olabileceğine işaret etti.
Kamerun'un Uzak Kuzey bölgesinde terör örgütü Boko Haram üyeleri, Mordas köyünde saldırı düzenleyerek 13 kişiyi kaçırdı. Saldırıda birçok ev yağmalandı ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu köylüler kaçırıldı. Boko Haram, bölgede sık sık fidye talepleriyle insan kaçırma eylemleri gerçekleştiriyor. Örgütün 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, 2015'ten bu yana Kamerun'un sınır komşuları olan Nijerya, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenliyor. Uluslararası Kriz Grubu'na göre, Boko Haram saldırıları 2014'ten bu yana Uzak Kuzey bölgesinde yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne ve 250 bine yakın kişinin göç etmesine neden oldu.
Uluslararası Kriz Grubu, Afganistan'da devam eden açlığın son 20 yılda ülkede yaşanan savaştan daha fazla can alabileceğini açıkladı.
Son dakika gündem haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Belçika merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Kriz Grubu (International Crisis Group) yetkilileri ile bir araya geldi.
Uluslararası Kriz Grubu (International Crisis Group, ICG), Meksika'da Federal Hükümet Meclisi üyelerinin ve yerel yöneticilerin belirleneceği seçimlerde suç örgütlerinin, çıkarları doğrultusunda adaylarla işbirliği yapmaya çalıştığını duyurdu.
Uluslararası Kriz Grubu (ICG), tüm hükümetlere, Myanmar'daki askeri darbeyi kınamayı sürdürme çağırısında bulundu.
Uluslararası Kriz Grubu, ABD'nin Yemen'deki iç savaşta merkezi hükümete karşı savaşan Husileri "terör örgütü" ilan etme kararının, barış çabalarını olumsuz etkileyeceği ve ülkedeki kıtlığı arttıracağını belirterek, yeni göreve başlayacak yönetime kararı geri alma çağrısında bulundu.
Uluslararası Kriz Grubu (ICG), ekonomik ve siyasi krizdeki Zimbabve'de her yıl 1,5 milyar dolar değerinde altın kaçırıldığını bildirdi.
Gelen son dakika haberlerine göre Uluslararası Kriz Grubu, Gazze'de geniş çaplı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının felaket olacağını belirterek, İsrail'e ablukayı gevşetme çağrısında bulundu.
Uluslararası Kriz Grubu, Myanmar'a toplulukların etnik miraslarını ve kültürel kimliklerini özgürce kutlayabilmesini, yurttaşlığın ve hakların etnik kökenle ilişkilendirilmemesini de içeren reformlar yapması çağrısında bulundu.
Uluslararası Kriz Grubu, Etiyopya'da federal hükümet ve Tigray eyaleti arasında yaşanan seçim krizinin ülkedeki çatışma riskini artırdığı uyarısı yaptı.
Uluslararası Kriz Grubu, 6. yılına giren Yemen'deki iç savaşın durdurulması için, barış görüşmelerinin kapsayıcı ve çok partili bir çerçevede olması gerektiğini bildirdi.
SPK, borsada aracı kurum olan A1 Capital'ün sahibi Murat Güler ve şirketlerine işlem yasağı getirdi. Yapılan incelemede piyasa manipülasyonu yaptığı tespit edilen Güler Yatırım Holding ve İCG Finansal Danışmanlık şirketleri 6 ay süreyle işlem yapamayacak. Söz konusu şirketler 2 aylık süreçte yüzde 2750'ye varan değer kazanmıştı.
ADDİS Etiyopya'nın, Mavi Ni Nehri üzerine inşa ettiği Hedasi Barajı'na ilişkin son müzakerelerde Mısır ile yine ortak bir mütabakata varamaması iki ülke arasındaki krizi tırmandırdı.
Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Kriz Grubu tarafından yayımlanan raporda, İran'ın ABD'ye karşı en iyi misilleme seçeneğinin bölgedeki "taşeronlarını kullanmak" olabileceği değerlendirmesi yapıldı.