Liseli öğrencilerin projesi: Suda hayat kurtaracak 'Şnorkel Can Kurtaran Aracı'
Son Dakika Logo
15.06.2023 06:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liseli öğrencilerin projesi: Suda hayat kurtaracak 'Şnorkel Can Kurtaran Aracı'

Kayseri 50. Yıl Dedeman Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, geliştirdikleri Şnorkel Can Kurtaran Aracı ile suyun hem altında hem de üstünde kurtarma çalışmaları yaparak hayat kurtarmayı hedefliyor. Proje, dalgıç platformu, drone kamerası ve kelepçe modülü gibi ekipmanlarla suyun altında bulunan kazazedelere ulaşarak kurtarma çalışması yapabiliyor. Ayrıca, farklı tespit çalışmalarında da kullanılması hedefleniyor. Projenin gelecekte cankurtaranların işini daha güvenli hale getirebileceği düşünülüyor. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali Osman Öztemur Ali Osman Öztemur:
    Sevgili gençler, Çalışmanızı inceledim. Son derece faydalı bir çalışma olmuş. Hayallerinizi gerçekleştirmek hedefiniz olmalıdır. Sizin gibi araştırmacı ve çalışkan gençlere ülkemizin ihtiyacı olduğunu unutmayın. Tüm ekibinizi, yönlendirip yardımcı olan öğretmenlerinizi, Tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum. 0 0 Yanıtla
SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement