Amid Mahkemesi" Kararları Deşifre Ediliyor
Son Dakika Logo
16.03.2015 01:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amid Mahkemesi" Kararları Deşifre Ediliyor

"Amid Mahkemesi" kararları deşifre ediliyor- DÜ İlahiyat Fakültesince, 17. ve 21. yüzyıllarda, Osmanlı dönemindeki "Diyarbekir Eyaleti"nde bulunan "Amid Mahkemesi'nde verilen kararlar, gün yüzüne çıkarılıyor- İlk deşifreleri yapılan kararlarda, Osmanlı dönemindeki cezaların caydırıcı olduğu görülüyor- İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünalan: "Kısasa engel durumlarda mali cezalar gündeme gelir, fail kan bedeli olarak 100 deve veya 200 sığır verir, faili meçhul cinayetlerde de fail bulunamadığında bu diyeti devlet öderdi" SEMA KAPLAN - Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi, Osmanlı dönemindeki "Diyarbekir Eyaleti"nde bulunan "Amid Mahkemesi"nde verilen kararları deşifre ediyor. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • diyarbakır diyarbakır:
    hocam diyarbakırda çiftçilik yapıp bugday tücareti ve traktör satışı yaapan i, uğraşan hacıların yaptığı tefeceliğin cezası nedir. adli hukuk ta kısa sürde serbest bıraklıyorlar iyi niyetetn cezaları düşürülüyor. 0 0 Yanıtla
SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement