Hdp'nin "İklim Değişikliğinin Olumsuz Etkilerinin Araştırılması" Önergesi, AKP ve MHP Milletvekillerinin Oylarıyla Reddedildi
Son Dakika Logo
19.01.2023 07:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'nin "İklim Değişikliğinin Olumsuz Etkilerinin Araştırılması" Önergesi, AKP ve MHP Milletvekillerinin Oylarıyla Reddedildi

HDP’nin “İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin araştırılması” önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Kuraklık var. Ocak bitmek üzere, Ankara'dayız, hava durumu ortalaması 20 derecenin üzerinde. Yağmur yok, kar yok, bir iklim krizi var. Bu iklim krizi elbette dünyada da etkisini gösteriyor, ülkemizde de etkisini gösteriyor. Tabii ki bu iklim krizinin bir nedeni de insan evladıdır, ülkelerde de iktidarlardır, bunu açık bir şekilde söylemek lazım. Uygulanan yanlış politikalardır, yanlış siyasettir, doğaya tahakkümcü bakış açısıdır, araçsallaştıran yaklaşımdır” dedi. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement