Doç. Dr. Akın Kırbaş: Yaban Hayvanlarının Yerleşim Merkezlerine İnmesi, Bazı Hastalık Risklerinin de Şehirlere Taşınmasına Neden Oluyor
Son Dakika Logo
15.01.2023 03:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doç. Dr. Akın Kırbaş: Yaban Hayvanlarının Yerleşim Merkezlerine İnmesi, Bazı Hastalık Risklerinin de Şehirlere Taşınmasına Neden Oluyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Akın Kırbaş, küresel ısınmanın yaban hayatını da olumsuz etkilediğini belirterek, “Yaban hayvanlarının ormanlık alanlarda, dağlık alanlarda beslenme alanları kısıtlandığı için yerleşim merkezlerine doğru hareket etmesi, beraberinde bazı hastalık risklerinin de şehirlere, yerleşim merkezlerine taşınmasına neden oluyor. Mesela kuduz, en önemlisi. Yaban hayvanlarının şehir merkezine inmesi, şehirdeki sokak hayvanlarıyla temas halinde olmasına neden oluyor. Bunlar da kuduz hastalığının yayılmasında ana nedenlerinden bir tanesi olarak gösterilmektedir” dedi. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement