Kuraklık Tablosu Ağırlaşıyor, Ocak Ayında Arazilerini Sulamaya Başlayan Üreticiler: "Sadece 'Tedbir', Hükümet Başka Bir Şey Demiyor"
Son Dakika Logo
23.01.2023 02:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuraklık Tablosu Ağırlaşıyor, Ocak Ayında Arazilerini Sulamaya Başlayan Üreticiler: "Sadece 'Tedbir', Hükümet Başka Bir Şey Demiyor"

Türkiye’de kuraklık tablosu ağırlaşıyor. Kar ve yağmur yağışı olmayınca ekinleri çimlenemeyen üreticiler, ocak ayında arazilerini sulamaya başladı. Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, “45 gün boyunca yağışın olmadığını” belirterek, “Hükümet 45 gündür hiçbir adım atmadı. Bakanlıktan herhangi bir açıklama yok. Sadece tedbir, başka bir şey demiyor. Zaten çiftçi girdi maliyetleri altında ezilmiş durumda üstüne de kuraklık krizi gelince çiftçi bitti” dedi. Konyalı çiftçi Hacı İyilik ise "Ocak ayında kuyu suyuyla ekili arazilerini suladıklarından" yakınarak, “Bu ülke için üretiyorsak devlet yetkililerinin de bizleri korumasını istiyoruz” dedi. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement