Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Nebati'ye 'Finans Şehir' Çağrısı: "9 Aydır Beklettiğiniz 75 Milyon Euroluk Krediye Onay Verin"
Son Dakika Logo
01.09.2022 06:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Nebati'ye 'Finans Şehir' Çağrısı: "9 Aydır Beklettiğiniz 75 Milyon Euroluk Krediye Onay Verin"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, devletin finans kurumlarını bünyesinde barındıracak Finans Şehir’in ulaşım sorununu büyük oranda çözecek Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için Avrupa Kalkınma Bankası'ndan aldıkları 75 milyon euroluk ek krediye onay vermeyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye çağrı yaptı. İmamoğlu, “Bu onay, Hazine garantisi olmayan bir onay. Kendisinden, kalemi mürekkebe batırıp imza atmasını bekliyoruz. 9 aydır, o kredi gelmemesine rağmen öz kaynaktan, büyük bir mücadeleyle işimize devam ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın süreçten haberdar olmayabileceğin belirten İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı’nı da bu vesileyle bilgilendirmiş oluyorum. Sayın bakanların bu konudaki gecikmelerinden haberdar olsun" diye konuştu. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement