Diyarbakır Kent Konseyi'nden Kayyum Protestosu...İhd Şube Başkanı Ercan: "Kayyum Uygulaması Anayasa'yı Çiğneyen Bir Hal Aldı"
Son Dakika Logo
18.02.2025 01:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Kent Konseyi'nden Kayyum Protestosu...İhd Şube Başkanı Ercan: "Kayyum Uygulaması Anayasa'yı Çiğneyen Bir Hal Aldı"

Diyarbakır Kent Konseyi, belediyelere kayyum atamasını protesto etti. İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 2017 yılında vermiş olduğu karar ile Avrupa Parlamentosu’nun 14 şubat 2025 tarihli kararlarında Türkiye’de devam eden kayyım uygulamalarının, uluslararası standartları ve Türkiye Anayasası’nı çiğneyen bir hal aldığı şeklindeki kararları ile kayyım atama kararlarının tamamen siyasi saiklerle verildiği tespit edilmiştir” dedi. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement