Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu, Eskişehir'de… Çydd Genel Başkanı Yüksel: "Çedes Protokolü, Laiklik İlkesinin Açık Bir İhlalidir"
Son Dakika Logo
26.08.2023 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu, Eskişehir'de… Çydd Genel Başkanı Yüksel: "Çedes Protokolü, Laiklik İlkesinin Açık Bir İhlalidir"

Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP), Eskişehir Ulus Anıtı önünde din adamlarının okullarda görevlendirilmesini öngören ÇEDES Protokolü’nü protesto etti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Devlet kurumları arasında imzalanan bu protokol, laiklik ilkesinin açık bir ihlalidir. Anayasaya ve Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırıdır. ÇEDES denemesi, eğitimde dinselleşme adımlarının ilki olmadığı gibi sonuncusu da olmayacaktır” dedi. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement